Nea Radio

Nå blir det også kommunal idrettspris:

Viktig å verdsette ildsjelene!

Eli Arnstad i kommunestyresalen hvor torsdagens formannskapsmøte ble holdt. Foto: Anette Fossmo

Nå jobbes det med å sette retningslinjer for alle kommunale priser, inkludert idrettsprisen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunen delte i 2019 ut sin første idrettspris sammen med idrettsrådet, i ettertid har idretten ytret et ønske om en egen kommunal idrettspris. Nå kan ønsket deres bli oppfylt etter at etat kultur i samarbeid med idrettskonsulenten og idrettsrådet tok initiativ til å opprette nettopp en egen kommunal idrettspris.

Fra tidligere deler Stjørdal kommune ut kulturpris og miljøpris til personer eller organisasjoner som har utmerket seg innenfor området, det er derfor på tide at de som utmerker seg i idretten også blir anerkjent.

- Vi har jo flere andre priser, blant annet kulturpris og Ole Vig-pris. Alt dette er jo muligheter til å vise og sette pris på folk og organisasjoner som gjør en særskilt innsats i vårt samfunn, forklarer Eli Arnstad.

- I tillegg til at vi har satt ned de som skal jobbe med dette her for årets pris, har vi også bedt om at vi får en gjennomgang av samtlige priser slik at vi får et årshjul for prisene. Men også en forståelse om hvordan de kan arbeide med hverandre og hvordan de står i forhold til andre priser andre deler ut, som for eksempel idrettsrådets ildsjel-pris. Så får vi et best mulig bilde av det, fortsetter hun.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Retningslinjer for alle kommunale priser

Arnstad fremmet selv et forslag på torsdagens formannskapsmøte, som inkluderte et fokus på retningslinjene for utarbeidelsen av idrettsprisen:

- Vi fremmet et forslag hvor vi ba om at det ble laget retningslinjer for kommunale priser og at det skal gjennomgås og fremmes som sak i januar 2021. Slik at vi får sett prisene i sammenheng, opplyser Arnstad.

- Det var kultur og levekår som diskuterte dette og syntes det var et godt forslag, det støttet vi i formannskapet oss til, legger hun til.

Ildsjeler skaper fremtidens samfunn

Den kommunale idrettsprisen er en gladsak – det var på tide at også en slik pris kom på banen, fordi det sender en viktig beskjed om at innsatsen som blir lagt i idretten blir lagt merke til og verdsatt. Nå gleder kommunen seg til å kunne utdele neste idrettspris.

- Vi har muligheten til å vise omtanke og vise at vi setter pris på innsatsen folk gjør i vårt samfunn. Og det er jo det som skaper samfunnet vårt i fremtiden, at vi nettopp har disse ildsjelen og har denne kraften som ligger i folk som gjør en ekstraordinær innsats. Derfor er det bra at vi kan sette pris på dem, avslutter hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...