Nea Radio

– Viktig å ikke gå bananas

Holtålen fikk overraskende 14 millioner ekstra i forbindelse med salg av kraftaksjer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2018 kl 10:48

Da Holtålen kommune solgte sine kraftaksjer i Gauldal Energi for et par år siden, så ble det lagt inn en klausul i salgskontrakten som sa at - om kraftselskapet selger større deler av selskapet innenfor en 3-årsperiode, så skulle dette utløse en godtgjørelse til Holtålen.

Dette skulle vise seg å være en smart setning å ta med, for Gauldal Energi har nå solgt nettdelen av selskapet til Norgesnett - noe som betyr at seks måneder før kontrakten går ut, så tikker det 14 millioner inn i den holtålske kommunekassen.

Likevel lover ikke ordfører Jan Håvard Refsethås gylne tider for kommunen.

– Vi setter alt på fond. 10 millioner på disposisjonsfond og resten på kapitalfond, sier ordføreren til Nea Radio på spørsmål om hva pengene skal brukes til. Han sier kommunen hadde håpet på noen kroner i forbindelse med salget, men at det skulle bli hele 14 millioner, innrømmer ordføreren var langt over forventet.

Disposisjonsfondet er kraftig styrket de siste årene og er nå på omlag 20 millioner mot tidligere halvannen million.

– Vi skal ikke gå bananas, sier Refsethås og kan ikke love vann i bassengene - en av de første salderingspostene når budsjettene skal settes opp.

– Vi gjør det slik at disponering av de ekstra midlene inngår i budsjettprosessen og ikke som enkeltsaker, sier han.

Hør intervju med ordføreren her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...