Nea Radio

– Vi kunne ha snudd dette

Den endelige detaljreguleringen av Vikhammer Øvre er vedtatt

MDG og SV prøvde å få reversert vedtaket om utbygging av Vikhammer Øvre. Foto: Ole Martin Wold

– Etter valget er det uaktuelt for SV å samarbeide med partier som stemte for dette vedtaket, sier Malvik SVs Rakel Skårslette Trondal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2019 kl 21:25

– Det skuffer meg at Senterpartiet ikke stemte med oss i dette, sier SVs Rakel Skårslette Trondal etter voteringen om detaljreguleringen av Vikhammer Øvre i kommunestyret i Malvik i torsdag kveld. Sammen med MDG sto SV hardt på sitt og stemte mot innstillingen om utbygging og argumenterte for å få reversert vedtaket om at området skal bygges ut.

– Vi er et rødgrønt flertall som består av fire partier som alle sier at de er for å verne dyrkamark. Nå stemmer to av de fire partiene mot å gjøre nettopp det. Etter valget vil det være uaktuelt for oss å samarbeide med partier som stemmer for denne type vedtak, sier hun.

Den endelig detaljreguleringen av området ble vedtatt etter en lang prosess, der lokalbefolkningen har vært sterkt involvert.

Best for miljøet

– Jeg er svært glad for at dette nå er avgjort, sier Venstres Torgeir Anda, som har vær svært engasjert i saken.

– Vedtaket er den mest miljøvennlige løsningen. Malvik er en langstrakt kommune og nå vil befolkningen på Vikhammer kunne bo i nærheten av alle servicetilbud, både når det gjelder omsorg og rekreasjon. I tillegg ligger området på kollektivaksen i kommunen. Det betyr mindre biltrafikk og bedre miljø, konkluderer han. Fremtiden er fortetting og konsentrerte sentrumsområder og nå får vi det på Vikhammer, konkluderer han.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Foto: Anne Gundersen

Flytter matjorda

Senterpartiets Ketil Sivertsen sa fra talerstolen at det var med vondt i magen at partiet stemte for de siste detaljene av utbyggingen.

– Hadde det vært opp til oss, så hadde dette ikke skjedd. Men det var ikke spørsmålet om utbygging eller ikke vi voterte over i kveld. Det er avgjort fra før at området skal bygges ut. Dette handlet om detaljene, understreker han.

– SV prøver å fremstille det som at SP kunne ha vippet flertallet i denne saken. Det stemmer ikke. Selv uten våre stemmer ville det ha vært et flertall på 25 mot seks stemmer. Derfor valgte vi å jobbe for å få større grøntområder og bestemmelser som holder matjorda i drift lengst mulig og sikre at matjorda blir flyttet på best mulig måte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...