ANNONSE
Annonse
Nea Radio

– Vi kunne ha snudd dette

Den endelige detaljreguleringen av Vikhammer Øvre er vedtatt

MDG og SV prøvde å få reversert vedtaket om utbygging av Vikhammer Øvre. Foto: Ole Martin Wold

– Etter valget er det uaktuelt for SV å samarbeide med partier som stemte for dette vedtaket, sier Malvik SVs Rakel Skårslette Trondal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2019 kl 21:25

ANNONSE
Annonse

– Det skuffer meg at Senterpartiet ikke stemte med oss i dette, sier SVs Rakel Skårslette Trondal etter voteringen om detaljreguleringen av Vikhammer Øvre i kommunestyret i Malvik i torsdag kveld. Sammen med MDG sto SV hardt på sitt og stemte mot innstillingen om utbygging og argumenterte for å få reversert vedtaket om at området skal bygges ut.

– Vi er et rødgrønt flertall som består av fire partier som alle sier at de er for å verne dyrkamark. Nå stemmer to av de fire partiene mot å gjøre nettopp det. Etter valget vil det være uaktuelt for oss å samarbeide med partier som stemmer for denne type vedtak, sier hun.

Den endelig detaljreguleringen av området ble vedtatt etter en lang prosess, der lokalbefolkningen har vært sterkt involvert.

Best for miljøet

– Jeg er svært glad for at dette nå er avgjort, sier Venstres Torgeir Anda, som har vær svært engasjert i saken.

– Vedtaket er den mest miljøvennlige løsningen. Malvik er en langstrakt kommune og nå vil befolkningen på Vikhammer kunne bo i nærheten av alle servicetilbud, både når det gjelder omsorg og rekreasjon. I tillegg ligger området på kollektivaksen i kommunen. Det betyr mindre biltrafikk og bedre miljø, konkluderer han. Fremtiden er fortetting og konsentrerte sentrumsområder og nå får vi det på Vikhammer, konkluderer han.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Foto: Anne Gundersen

Flytter matjorda

Senterpartiets Ketil Sivertsen sa fra talerstolen at det var med vondt i magen at partiet stemte for de siste detaljene av utbyggingen.

– Hadde det vært opp til oss, så hadde dette ikke skjedd. Men det var ikke spørsmålet om utbygging eller ikke vi voterte over i kveld. Det er avgjort fra før at området skal bygges ut. Dette handlet om detaljene, understreker han.

– SV prøver å fremstille det som at SP kunne ha vippet flertallet i denne saken. Det stemmer ikke. Selv uten våre stemmer ville det ha vært et flertall på 25 mot seks stemmer. Derfor valgte vi å jobbe for å få større grøntområder og bestemmelser som holder matjorda i drift lengst mulig og sikre at matjorda blir flyttet på best mulig måte.

Nøkkelord

ANNONSE