Nea Radio

Kommunestyret er konstituert i Stjørdal

Vigdenes formelt gjenvalgt

På plass: Ivar Vigdenes (SP) er gjenvalgt som Stjørdals ordfører og også resten av kabalen er på plass. Dorthea Elverum er Senterpartiets nye gruppeleder. Foto: Anne Gundersen

Den politiske kabelen for Stjørdal er lagt for de neste fire årene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter Senterpartiets brakvalg fikk Ivar Vigdenes ny tillit som ordfører da kommunestyret ble konstituert torsdag kveld. Etter avstemmingen viste resultatet at 26 representanter stemte for Vigdenes, 14 stemte for Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen og en av de 41 representantene stemte blankt.

Et enstemmig kommunestyre sørget for at Høyres Ole Hermod Sandvik ble gjenvalgt som varaordfører.

Stødig kurs

Ivar Vigdenes sier at det viktigste for ham nå er å styre etter det partiet gikk til valg på.

– Vi skal fortsette å utvikle både bygd og by og vi skal ha en økonomistyring som gjør at vi fortsatt kan unngå eiendomsskatt.

– Senterpartiet har nesten rent flertall i kommunestyret, likevel fortsetter dere samarbeidet med partiene dere tidligere var avhengige av. Hvorfor?

– Det er sånn at når en genuint opplever å ha et samarbeid som gjør en selv bedre, da er det ingen grunn til å endre på dette. Det å bli utfordret på sine egne standpunkt og å bli tvunget til å reflektere en ekstra gang over egne meninger, det er bare en fordel.

Saken fortsetter under bildet

Fersking: Tor Helge Rimul fra Rødt er en av de mange nye folkevalgte i kommunestyret i Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

Fersking

I tillegg til gamle travere var det også en rekke helt ferske fjes å se i kommunestyresalen torsdag. En av disse var Tor Helge Rimul fra Rødt. Han var glad for ordførerens ganske så grundige gjennomgang av den formelle prosedyren under møtet.

– Jeg har jo vært til stede under mange kommunestyremøter i den forrige perioden, men jeg merket at dette gjorde godt, ler han. Rødt har økt sitt antall representanter fra en til to etter valget og Rimul var hele tiden ganske sikker på at han ville bli blant de folkevalgte.

– En stund hadde vi et håp om å kanskje kunne få inn tre representanter, men to er en dobling, så det er vi fornøyde med.

Nye utvalg

Senterpartiets Siv Sætran skal lede det nye utvalg for kultur og levekår, mens Rolf Charles Berg fra samme parti blir leder for det nye utvalg for plan og miljø. Begge utvalgene består av elleve representanter. Dorthea Elverum er nå gruppeleder for det som er det største partiet i Trøndelags nest største kommune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...