Annonse
Nea Radio

Kommunestyret er konstituert i Stjørdal

Vigdenes formelt gjenvalgt

På plass: Ivar Vigdenes (SP) er gjenvalgt som Stjørdals ordfører og også resten av kabalen er på plass. Dorthea Elverum er Senterpartiets nye gruppeleder. Foto: Anne Gundersen

Den politiske kabelen for Stjørdal er lagt for de neste fire årene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Etter Senterpartiets brakvalg fikk Ivar Vigdenes ny tillit som ordfører da kommunestyret ble konstituert torsdag kveld. Etter avstemmingen viste resultatet at 26 representanter stemte for Vigdenes, 14 stemte for Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen og en av de 41 representantene stemte blankt.

Et enstemmig kommunestyre sørget for at Høyres Ole Hermod Sandvik ble gjenvalgt som varaordfører.

Stødig kurs

Ivar Vigdenes sier at det viktigste for ham nå er å styre etter det partiet gikk til valg på.

– Vi skal fortsette å utvikle både bygd og by og vi skal ha en økonomistyring som gjør at vi fortsatt kan unngå eiendomsskatt.

– Senterpartiet har nesten rent flertall i kommunestyret, likevel fortsetter dere samarbeidet med partiene dere tidligere var avhengige av. Hvorfor?

– Det er sånn at når en genuint opplever å ha et samarbeid som gjør en selv bedre, da er det ingen grunn til å endre på dette. Det å bli utfordret på sine egne standpunkt og å bli tvunget til å reflektere en ekstra gang over egne meninger, det er bare en fordel.

Saken fortsetter under bildet

Fersking: Tor Helge Rimul fra Rødt er en av de mange nye folkevalgte i kommunestyret i Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

Fersking

I tillegg til gamle travere var det også en rekke helt ferske fjes å se i kommunestyresalen torsdag. En av disse var Tor Helge Rimul fra Rødt. Han var glad for ordførerens ganske så grundige gjennomgang av den formelle prosedyren under møtet.

– Jeg har jo vært til stede under mange kommunestyremøter i den forrige perioden, men jeg merket at dette gjorde godt, ler han. Rødt har økt sitt antall representanter fra en til to etter valget og Rimul var hele tiden ganske sikker på at han ville bli blant de folkevalgte.

– En stund hadde vi et håp om å kanskje kunne få inn tre representanter, men to er en dobling, så det er vi fornøyde med.

Nye utvalg

Senterpartiets Siv Sætran skal lede det nye utvalg for kultur og levekår, mens Rolf Charles Berg fra samme parti blir leder for det nye utvalg for plan og miljø. Begge utvalgene består av elleve representanter. Dorthea Elverum er nå gruppeleder for det som er det største partiet i Trøndelags nest største kommune.

Nøkkelord