Nea Radio

Vigdenes beklaget upassende oppførsel

Beklaget: Ivar Vigdenes beklaget upassende oppførsel overfor Natur og Ungdom-leder, Silje Ask Lundberg i 2013. Foto: Anne Gundersen

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes (SP), beklaget upassende oppførsel mot tidligere Natur og Ungdom-leder, Silje Ask Lundberg i 2013.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tidligere Natur og Ungdom-leder, Silje Ask Lundberg, reagerte på en melding Ivar Vigdenes sendte henne og tok saken videre til hans overordnede, Ola Borten Moe. Hun opplevde å ikke få gehør i saken da hun varslet om forholdet.

Det er VG som skriver at Vigdenes, som den gang var politisk rådgiver for Ola Borten Moe i den rødgrønne regjeringen, har bekreftet overfor avisen at han beklaget en hendelse fra 2013.

– Det stemmer at jeg hadde en tone overfor Silje som jeg, når jeg ble gjort bevisst på dette, ser at jeg ikke burde ha hatt. Jeg tok kontakt med en gang og beklaget, og vi har ikke noe uoppgjort i dag, skrev Vigdenes i en SMS til VG onsdag ettermiddag.

Maktforhold

– Mitt varsel i 2013 handlet først og fremst om en politiker som ikke var bevisst sin egen rolle – og makt – i møte med en ungdomsorganisasjon, og at SMK (statsministerens kontor) burde gjøre noe for å sikre at dette ikke skjedde igjen, skriver Lundberg i et Facebook-innlegg.

Til Adresseavisen sier Borten Moe at han tok tak i saken med en gang han fikk den presentert.

– Jeg tok opp dette med Ivar med en gang vi fikk meldingen om at dette var upassende. Han beklaget og tok selv initiativ til å ta kontakt for å beklage dette direkte. Saken ble håndtert så raskt jeg fikk kjennskap til den. Den tilbakemeldingen mener jeg også den som sa i fra fikk, sier Borten Moe.

Ivar Vigdenes var en av de ti som deltok på hytteturen i 2016, der det ble sendt en upassende Facebookmelding til tidligere leder i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete.

Det har ikke lyktes Nea Radio å komme i kontakt med Ivar Vigdenes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...