Nea Radio

Endelig i gang med 24/7-radio i Midt-Norge

Nea Radio har nå 12 FM-sendere og 7 DAB-sendere i Midt-Norge Foto: NRK

Fra i dag er Nea Radio på FM, DAB og DAB+ i store deler av Midt-Norge døgnet rundt sju dager i uka.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I dag skiller Nea Radio lag med NRK og har egenproduserte sendinger 24 timer i døgnet sju dager i uka.

Nå er alle kommuner dekket av DAB-sendere. Videre har Nea Radio lansert ny nettside og ny logo. To nye medarbeidere er også ansatt. 8. februar forlater NRK FM-båndet og distribueres utelukkende digitalt.

Fortsetter på FM og DAB

Redaktør og daglig leder, Andreas Reitan Foto: Marit Manfredsdotter

– NRK har valgt å forlate både FM og DAB og vil heretter bare kunne høres på DAB+. Dette betyr at hvis du fra etter 8. februar ønsker å høre NRK Trøndelag, så må du investere i en ny radio, enten en med DAB+-mottak eller bruke nettradio. Dette gjelder både for bil, hytte og kjøkkenbenk. De nasjonale radiokanalene har tatt et valg som lokalradio bare må finne seg i og ta høyde for under sin framtidsplanlegging. Nea Radio kommer likevel aldri til å slå av FM så lenge lytterne ønsker å ha FM, sier ansvarlig redaktør og daglig leder, Andreas Reitan.

Når NRK går over til DAB, får ikke Nea Radio lenger lov til å videresende NRK på FM.

– Det skal være gratis å lytte til Nea Radio. Og du skal fortsatt kunne bruke alle radioene dine for å kunne høre oss. Ingen skal heller tvinge deg til å kjøpe nytt utstyr for å få inn Nea Radio.

FM slukkes ikke

Nea Radio har i dag 12 FM-sendere som fortsatt skal være i bruk, i tillegg til sju nye DAB+-sendere.

– Nea Radio ønsker også å ta del i utviklinga av distribusjonsplattformer og har bygd ut et parallelt DAB/DAB+ nett for nesten tre millioner kroner det siste året, og ennå er vi ikke ferdige. Nå planlegger vi å bygge ut sendere i Meråker, Brekken og Støren, slik at du kan få sammenhengende DAB/DAB+ dekning fra Trondheim til Sverige uansett hvilken veg du kjører, sier Reitan.

Nye programflater

Fra mandag 6. februar er Nea Radio altså en 24/7-radiokanal. Det vil si at du hele døgnet sju dager i uka kan høre Nea Radio. Det vil med andre ord alltid gå et program, alt fra morgensending klokka 06-10, lunsjradio mellom 10-14 eller ettermiddagssending fra klokka 14-18. Om kvelden og i helga blir det gode reportasjer og variert musikk, og målet er at det skal være noe å høre på for alle.

Nea Radio kommer fortsatt til å satse på nyheter, reportasjer og innslag. I Nea Radio vil lytterne fortsatt få riks- og trønderske nyheter samt lokalt stoff.

– Vi inviterer alle til å ta del i utviklinga av det som er Trøndelags og Norges mest populære lokalradio! Vi ønsker oss nyhetstips, vær- og vegmeldinger fra Midt-Norge, musikkforslag og innspill på alt. Og det beste: Har du en radiostjerne i magen som gjerne vil prøve seg, så får du lov i Nea Radio, fortsetter Reitan.

Send tips til Nea Radio

Etablert for 30 år siden

Nea Radio ble etablert i 1986 og kunne i fjor feire 30-årsjubileum.

  • 1986: Nea Radio fikk nærradiokonsesjon for Selbu. Nea Radio AL ble stiftet 31/10-86.
  • 1987: Nea Radio fikk konsesjon for Tydal
  • 1995: Nea Radio inngikk som første nærradiostasjon samarbeidsavtale med NRK
  • 1997: Nea Radio fikk konsesjon for Holtålen
  • 1999: Nea Radio fikk konsesjon for Røros

Tre studio og ni ansatte

Nea Radio har i dag redaksjonslokaler i Holtålen, Røros og Selbu og planlegger etablering i Malvik/Stjørdal. Bedriften har ni ansatte fordelt på 7,2 årsverk. En av dem er nytilsatt journalist for Malvik/Stjørdal. Salgssjef tiltrer i nyopprettet stilling fra mai.

Nea Radio har 12 FM-sendere som fortsatt skal være i bruk. Senderne er plassert i Selbu, Tydal, Røros, Holtålen og Stjørdal. Nettet oppgraderes fortsatt: Brekken og Stjørdal 2016.

I 2016 fikk Nea Radio anleggskonsesjon for utbygging av DAB-nett for lokalradio i både Sør- og Nord-Trøndelag. Andre lokalradioer som vil sende på DAB må leie nett av Nea Radio.

Bedriften har så langt investert i DAB-nett for rundt tre millioner kroner.

Ny nettside

1. feburar lanserte Nea Radio ny nettside. Den er levert av Thin AS i Oslo og innebærer en stor investering for Nea Radio. Nea Radio lanserte også ny grafisk profil med ny logo 1. februar. Logoen er laget av Form til Fjells.

– Den nye nettsiden betyr en mer moderne løsning med flere muligheter enn tidligere. Den nye nettsiden vil også gjøre oss mer attraktiv for annonsører, sier Andreas Reitan.

Svært gode lyttertall

Den ferske lyttertallsmålinga fra TNS Gallup viser hele 40 % daglig lytting for Nea Radio. 1 FM i Molde ligger på andreplass med 23 %, deretter deler Radio 102 (Haugesund) og Solørradioen tredjeplassen med 21 % daglig lytting.

I Sør-Trøndelag er lokalradio langt større enn kommersiell rikssendt radio, viser lyttermålinger gjort av TNS Gallup og Norsk Lokalradioforbund.

Hele 18 prosent hører på lokalradio hver eneste dag i Sør-Trøndelag, mens 14 og 10 prosent hører på Radio Norge og P4 daglig.

STABEN: Dette er staben i Nea Radio, som skal ta lytterne med inn i den nye radioverdenen. Foran: Andreas Reitan og Kirsten Røset, i midten f.v. Marit Manfredsdotter, Anne Gundersen og Per Magne Moan, bak f.v. Nils Kåre Nesvold, Stian Elverum, Thomas Kråkvik og Ola Dragmyrhaug. Foto: Nea Radio

Se videoanimasjon som viser Nea Radios utbygging av sendere:

Grafikk: NRK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...