ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Bekymret for smitteøkning:

– Vi vet ikke hvordan vinteren blir

Advarer: Er du uvaksinert, så vaksiner deg når, sier fagdirektør for helse og omsorg hos Statsforvalteren i Trøndelag, Marit Kverkild. Foto: NRK

Marit Kverkild oppfordrer på det sterkeste uvaksinerte til å vaksinere seg, og mennesker over 60 til å ta tredje dose.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Koronasmitten blomstrer både i Trøndelag og på landsbasis. Stadig flere kommuner kommer nå med lokale anbefalinger og fagdirektør for helse og omsorg hos Statsforvalteren, Marit Kverkild, oppfordrer alle om å vaksinere seg. Hun ber også de over 60 om å sørge for å få den tredje dosen innabords.

– Etter en tid avtar virkningen av vaksinen. De som fikk den først, mister virkningen først. Derfor er det svært viktig at en nå gjør det en kan for ikke å utvikle alvorlig koronasykdom. I tillegg må også de som har underliggende sykdom sørge for at tredje dose blir satt.

Kerkild sier videre at mange fortsatt er uvaksinerte og at disse så snart som mulig bør sørge for å ta vaksinen.

Hun mener at jokeren blir den årlige, vanlige influensaen.

– Vi vet ikke hvordan denne vil slå ut, og heller ikke omfanget av smitten. Vi ser også RS-virus i barn og unge og det er disse faktorene til sammen som potensielt kan gjøre vinteren hard.

Foreløpig er St Olavs hospital det sykehuset i Trøndelag som merker økningen av smitten mest.

– Mange av de som er innlagte for koronasmitte nå, er pasienter som i realiteten er utskrivningsklare. Men det viser at antallet kan øke dramatisk på kort tid, og det må vi ha i mente.

Marit Kverkilds oppfordring er at vi fortsetter å holde avstand, å bære munnbind når det er umulig å overholde meteren og at vi fortsetter å være flinke til å vaske og sprite hender.

– I tillegg bør vi tenke over hvor mange mennesker vi omgås i løpet av en uke. Vi er ikke i mål med denne pandemien enda.

Hør intervjuet med Marit Kverkild i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE