ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ingen hurtigladestasjon i Selbu ennå

- Vi trenger mer kunnskap

Hurtiglader er ikke innen rekkevidde i Selbu enda. Foto: Samferdselsdepartementet

Pressesjef Eiliv Flakne i Enova kan fortelle at Selbu er en del av regionen Trøndelag sør-øst og Innlandet øst der behovet for hurtigladere nå kartlegges.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2021 kl 08:13

ANNONSE
Annonse

– Det har nylig vært et dialogmøte med aktuelle aktører i området og det vil etterhvert bli utlyst en konkurranse rundt hurtigladestasjon for el-biler. Men, vi trenger mer kunnskap for å sette inn støtte fra Enova. Derfor ble konkurransen lagt på is i påvente av at vi samler inn den kunnskapen vi trenger for å gi riktig støtte.

Kunnskapsarbeidet vil pågå i sommer og høst, deretter vil det bli lyst ut en konkurranse der det beste og billigste tilbudet går av med seieren, avslutter Flakne.

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, kan fortelle at de har jobbet med saken i flere år da saken er kompleks.

– Utbygginga er forsåvidt ganske enkel, men utfordringa er drifta. Enova har gjort en undersøkelse der det er fem ulike aktører. Når interessen er såpass stor så vurderer Enova sin bistand. Vi vet også at det er private aktører i bygda som vurderer å gjøre dette på egenhånd eller sammen med en aktør. Så det er håp!

Se kartet for merkede ladepunkt i Selbu sentrum pr.i dag. I tillegg har B.Langseth i Innbygda ett ladepunkt. Foto: Kartverket

Hør intervjuet med Eiliv Flakne her:

Hør intervjuet med Ole Morten Balstad her:

Nøkkelord

ANNONSE