Nea Radio

Leserinnlegg:

Vi trenger en mangfoldspris i Røros kommune

Foto: Anita Sivertsgård

Stortingskandidat og kommunestyrerepresentant Røros SV, Hilde Danielsen, ønsker at det skal opprettes en mangfoldspris i kommunnen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I Trøndelag og i landet vårt er det mange kommuner som har opprettet en mangfoldspris. Mangfold og inkludering er stikkordene som gir økt kunnskap om det kulturelle mangfoldet, og bekjemper rasisme og fordommer.

På Røros legger mange ned en stor innsats for inkludering og mangfold i form av engasjement gjennom blant annet lag og organisasjoner, private og offentlige institusjoner. De fremmer integrering, inkludering, likeverd og likestilling.

En mangfoldspris skal være et synlig bevis på at Røros kommune setter oppriktig pris på den eller de som gjennom sitt engasjement bidrar slik at flest mulig får et best mulig liv i kommunen, og kan kjenne seg vel mottatt og inkludert.

Mangfoldsprisen kan bestå av et diplom med begrunnelse for tildelingen eller et kunstverk av en lokal kunstner. En slik pris vil gjenspeile det Røros kommunene skriver på sine nettsider: «Mennesket er vår viktigste ressurs.  Denne ressursen vil vi ta vare på ved å la alle oppleve egenverdi i fellesskapet og ha muligheten til å lykkes.»

Røros SV vil foreslå å opprette en slik pris i forbindelse med den politiske behandlingen av Røros kommunes strategi for mangfold og inkludering.

Hilde Danielsen

stortingskandidat og kommunestyrerepresentant Røros SV

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...