Nea Radio

Frosta Open:

- Vi tok saken i egne hender

Helene Kandahl (t.v.) og Solveig Kandahl i idrettslaget Ingen grenser, tok saken i egne hender da de ikke kunne reise til Sverige for å delta på Gøteborg Open. Til helga arrangeres Frosta Open for første gang. Foto: Casper Hønnås

Siden de ikke kan reise på idrettsarrangement i utlandet, må de arrangere sitt eget. Slik ble Frosta Open en realitet, som arrangeres for første gang i helga.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Hvert år bruker vi å delta på arrangementet Gøteborg Open, men siden koronaen gjør det vanskelig å delta på arrangement i utlandet arrangerer vi i år Frosta Open, sier Solveig Kandahl i idrettsgruppa «Ingen grenser».

Konkurrerer i tre grener

Det er idrettsgruvppa «Ingen grenser» som arrangerer Frosta open. Idrettsgruppa består av ungdommer med forskjellige funksjonsnedsettelser, som vanligvis reiser til Gøteborg hver sommer for å delta på Gøteborg Open.

- Når det ikke er mulig tok vi saken i egne hender, fortsetter Solveig.

Det har resultert i Frosta Open, som arrangeres for første gang i helga. Men i en noe mindre skala enn det i Gøteborg.

- Der konkurrerer vi i mange forskjellige grener, og vi har valgt å ta med tre av dem i Frosta Open, forklarer Solveig.

Hvilke greiner skal dere konkurrere i da?

- 60-meteren på idealtid, som innebærer at vi løper 60-meteren to ganger på så lik tid som mulig, ballspillet boccia og femkamp, svarer Helene Kandahl, som også er med i «Ingen grenser».

Publikum kan delta

Arrangørene håper på stor deltakelse både på tribunen og på banen. Og Solveig forteller at det også blir en mulighet for publikum å vise seg fram

- På femkampen kan også publikum få delta. Da kan de få prøve å konkurrere mot utøverne. Vi tar imot alle som kommer med åpne armer. Både de som vi delta og de som vil heie, sier Solveig.

Blir dette et årlig arrangement, tror du?

- Blir et en suksess i helga hadde det vært artig å arrangere dette flere ganger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...