Nea Radio

Trøndelag reiseliv ser framover:

– Vi skal være klare når dette er over

Sammen: – Nå må vi bygge en robust opplevelsesnæring som er klar til å være synlig i det som kommer til å være et overopphetet verdensmarked når dette er over. Det kan vi bare oppnå om vi står sammen, sier daglig leder i Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak. Foto: Trøndelag Reiseliv

– Når det lempes på restriksjonene, vil konkurransen om å være synlig bli knallhard, sier daglig leder for Trøndelag reiseliv, Petra Sestak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Reiselivet er en av bransjene som har blitt rammet hardt av koronapandemien.

– Dette er en kjempevanskelig situasjon for opplevelsesnæringingene, sier daglig leder for Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak.

– Vi har hatt en kontinuerlig vekst her i Trøndelag og alt lå an til at vi skulle få et veldig godt 2020. Men det som nå skjer har satt en stopp for all reiseaktivitet i verden og for oss betyr det at vi må se framover og at det kreves av oss at vi handler raskt.

Saken fortsetter under lydfila:

Må holde sammen

Næringen jobber nå med å planlegge hvordan den skal kunne reise seg når dette er over.

– Det er en krevende situasjon og vi må holde sammen, sier Sestak.

– Nå må vi fokusere på å bygge en robust opplevelsesnæring. Hun forteller at Trøndelag Reiseliv jobber sammen med Innovasjon Norge og andre lokale og regionale aktører for å kunne klare å lande situasjonen.

– Vi vet at når restriksjonene trekkes tilbake, vil kampen om oppmerksomhet være enorm på verdensbasis.

Nærmarkedet

Sestak forklarer at selv om spredingskampanjer er lagt å is foreløpig, jobbes det likevel med å være synlige i nærmarkedet.

– Vi håper at ting vil være lettere når sommeren kommer og vi tror at nordmenn vil komme til å feriere i hjemlandet. Derfor utarbeider vi nå en markedsplan for å møte nettopp dette behovet.

Fornøyd - men er det nok?

Opplevelsesnæringen er fornøyd med at både regjeringen og andre vitale aktører har handlet raskt og satt inn tiltak for å forsøke å redde utsatte næringer.

– Men det er mange utfordringer, særlig for de små bedriftene som er i flertall innenfor opplevelsesnæringen.

– Løpende utgifter skal betales, noe som kan få store konsekvenser dersom dette blir langvarig. Sestak sier videre at Trøndelag Reiseliv jobber med en krisepakke som vil bli offentliggjort i løpet av kort tid.

– Om den innsatsen vi nå legger ned er nok vil vise seg. Men det viktigste er at vi står sammen og gjør vårt beste for å komme så godt utav situasjonen som mulig, avslutter Petra Sestak.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...