ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Magnus Hestegrei og Charlotte Audestad skal på kirketurné:

- Vi ønsker at folk skal gå fra konserten med et smil

Magnus Hestegrei skal på kirketurné sammen med Charlotte Audestad. Foto: Baard Danielsen

Magnus Hestegrei og Charlotte Audestad skal ut på kirketurné før jula setter inn. De byr på en samling av hverandres sanger og egenskrevne julesanger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi går mot en spennende tid. Det ser ut som ting begynner å løsne. Ikke enda selvfølgelig, men jeg har god tro, sier Magnus Hestegrei.

Nå han inngått et samarbeid med Charlotte Audestad om førjulsturné.

- Vi har snakket og luftet tanken. Vi har jo omgått hverandre i miljø på omtrent samme nivå i mange år. På hver vår front. Hun i sørdelen av fylket og jeg i nord. Så har vi tenkt på å gjøre noe sammen. Det har vært løst og fast, så tok vi fatt i tanken og tenkte at nå kjører vi på, sier han.

Det var i 2020. De møttes i Trondheim, laget setliste og de skulle møtes for å skrive sanger i ei hytte på Frolfjellet. Så kom mars måned og landet ble stengt ned pga. pandemien. Dermed ble det satt på vent, men nå er planene hentet fram igjen og de er klar for å opptre for folk.

Kirketurné

De to skal nå ut på kirketurné.

- Vi ville bruke kirkerommet og den stemningen det gir.

Det blir ikke en konsert med cover av kjente julelåter, for de skal spille låter de har skrevet selv.

- Vi ønsker at folk skal gå fra konserten med et smil og den stemningen de trenger i ei travel førjulstid, sier Hestegrei.

Han sier de to har samme intensjon med musikken, deriblant å bruke humor til å omtale vanskelige tema.

- Spennende samarbeid

Hestegrei og Audestad har øvd inn hverandres sanger.

- Vi skal kore litt her og spille litt der. Vi er vant til å operere alene og så skal vi plutselig slå det sammen og dèt er litt nytt for min del.

Så lenge vi får landet det, så får vi levert det vi skal. Det er spennende å samarbeide med noen sånn. Når du drar rundt alene og slår på gitaren som trubadur, så havner du i et spor. Så det å bryte opp i det er lærerikt, sier han.

Turnéen starter i Glåmos, så skal de blant annet innom Charlotte Audestads hjemsted Hitra, Steinkjer, Levanger og en rekke andre steder. Turnéen avsluttes i Røyrvik.

- Billetter finner man på Hoopla sine nettsider, sier Magnus Hestegrei.

Hør hele praten med Magnus Hestegrei her:

ANNONSE