ANNONSE
Annonse
Nea Radio

MDGs svar på Svar på Stasjonsbyen-planer i Hommelvik:

Vi må ta vare på det verdifulle med Stasjonsfjæra!

Per Olav Bjørgum i MDG Malvik. Foto: Anne Gundersen

– Selv om illustrasjonene får det til å se ut som det er ganske god plass for et friluftsområde langs stranda er det en illusjon, skriver Malvik MDGs Per Olav Bjørgum i et debattinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Foreslått utbygging er altfor dominerende og preget av ønsket om maksimum antall boenheter. Selv om illustrasjonene får det til å se ut som det er ganske god plass for et friluftsområde langs stranda er det en illusjon. Etter min mening blir ikke området tatt vare på hvis denne utbyggingen godkjennes. Det er et valg vi i Malvik, Malvik-samfunnet, må ta!

Jeg tror ikke fremtiden vil beundre oss for i hvor stor grad vi har klart å bygge boliger, veier, vindkraftverk osv. Mange eksempler kunne vært nevnt. Men hvis vi klarer å ta vare på de særegne og sårbare områdene, som stasjonsfjæra er et eksempel på, så vil det bli verdsatt.

Stasjonsfjæra er unik. Det kan det ikke være tvil om. Her er et meget spesiell kombinasjon av en av de flotteste strendene i Trøndelag kombinert nærheten til et etablert sentrum og et trafikknutepunkt. Strandsonen tiltrekker både mennesker, dyr, fugler, insekter og har en spesiell fauna, hvor flere sjeldne arter er observert.

Dette kunne være et utmerket og veldig attraktivt friluftsområde for folk kombinert med natur hvor man tar vare på blandingsskog for fuglene og som eksempel tilrettelegger for bøksanger og generelt for mangfold.

Det som er lagt frem er en tynn stripe monokultur, hovedsakelig gressplen. Det vil sikkert være en fin plass for å gå en tur, spesielt for de som bor der, men blir det en plass som resten av befolkning ønsker å bruke? Eller for den saks skyld tør å bruke? Vil det bli oppfattet som fritt frem å bruke dette arealet?

Jeg mener tiden for boligbygging så nær sjøen bør være forbi, spesielt ved en så unik og verdifull strand. Har vi først bygd ned blir det tung og dyrt å få området tilbake naturlig tilstand.

Nøkkelord

ANNONSE