Nea Radio

MDGs svar på Svar på Stasjonsbyen-planer i Hommelvik:

Vi må ta vare på det verdifulle med Stasjonsfjæra!

Per Olav Bjørgum i MDG Malvik. Foto: Anne Gundersen

– Selv om illustrasjonene får det til å se ut som det er ganske god plass for et friluftsområde langs stranda er det en illusjon, skriver Malvik MDGs Per Olav Bjørgum i et debattinnlegg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Foreslått utbygging er altfor dominerende og preget av ønsket om maksimum antall boenheter. Selv om illustrasjonene får det til å se ut som det er ganske god plass for et friluftsområde langs stranda er det en illusjon. Etter min mening blir ikke området tatt vare på hvis denne utbyggingen godkjennes. Det er et valg vi i Malvik, Malvik-samfunnet, må ta!

Jeg tror ikke fremtiden vil beundre oss for i hvor stor grad vi har klart å bygge boliger, veier, vindkraftverk osv. Mange eksempler kunne vært nevnt. Men hvis vi klarer å ta vare på de særegne og sårbare områdene, som stasjonsfjæra er et eksempel på, så vil det bli verdsatt.

Stasjonsfjæra er unik. Det kan det ikke være tvil om. Her er et meget spesiell kombinasjon av en av de flotteste strendene i Trøndelag kombinert nærheten til et etablert sentrum og et trafikknutepunkt. Strandsonen tiltrekker både mennesker, dyr, fugler, insekter og har en spesiell fauna, hvor flere sjeldne arter er observert.

Dette kunne være et utmerket og veldig attraktivt friluftsområde for folk kombinert med natur hvor man tar vare på blandingsskog for fuglene og som eksempel tilrettelegger for bøksanger og generelt for mangfold.

Det som er lagt frem er en tynn stripe monokultur, hovedsakelig gressplen. Det vil sikkert være en fin plass for å gå en tur, spesielt for de som bor der, men blir det en plass som resten av befolkning ønsker å bruke? Eller for den saks skyld tør å bruke? Vil det bli oppfattet som fritt frem å bruke dette arealet?

Jeg mener tiden for boligbygging så nær sjøen bør være forbi, spesielt ved en så unik og verdifull strand. Har vi først bygd ned blir det tung og dyrt å få området tilbake naturlig tilstand.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...