Nea Radio

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat

Ingulf Galåen setter stor pris på å få Kongens fortjenstmedalje. Foto: Nils Kåre Nesvold

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Galåen visste ingenting på forhånd da han lørdag ble ropt opp på scena i Galåen samfunnshus, og avtroppende fylkesmann Brit Skjelbred festet medaljen og delte ut diplomet på vegne av Hans Majestet Kongen.

Ante ugler i mosen

– Plutselig fikk jeg se fylkesmannen, journalister og uvanlig mye kjentfolk. Da begynte jeg å ane ugler i mosen, sier gründeren og styrelederen i Rørosmat, Ingulf Galåen. Han startet sjøl med salg av egg fra Galåvolden gård for mer enn 40 år sia.

– Så ble det en del motstand på 1980-tallet, og jeg følte meg motarbeidet. På 90-tallet snudde det, og det ble økt interesse for lokalmat. Siden har det bare gått oppover, sier Galåen.

En stor ære

I begrunnelsen for å få Kongens fortjenstmedalje pekes det blant annet på Galåens store samfunnsengasjement, hans store arbeidskapasitet og gjennomføringskraft.

– Det som kjennetegner meg er at jeg er utholdende og har tro på ting, og jeg gir meg ikke med litt motstand.

Han sier det var ærefullt og inspirerende å ta imot fortjenstmedaljen.

– Det viser at det jeg har jobbet med blir lagt merke til.

– Hvordan blir det å møte Kongen?

– Det blir sikkert trivelig. Han er en jovial person.

Ser lyst på framtida

Galåen betegner framtida for lokalmat fra Røros som lysende og optimistisk.

– Mat der forbrukeren er 100 prosent sikker på opprinnelse og rådvareinnhold vil fortsette å vokse. Trenden med lokalmat, mat med historie og full åpenhet om råvarer, vil vokse. Det er jeg helt sikker på. Flere og flere legger mindre vekt på pris og mer vekt på kvalitet og innhold. Noen vil alltid være opptatt av pris. Den gruppa er ikke interessant for oss som driver med lokalmat.

Galåen er derimot bekymret for utviklingen av jordbruket.

– Det må produseres råvarer i distriktet. Der har vi ei utfordring, og politikerne må støtte opp under distriktsjordbruket, sier Galåen, som var gjest i morgensendinga i Nea Radio mandag:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...