ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vil ta opp tråden med bergkunstmuseet i Stjørdal

- Vi har mye historie å formidle

Ser muligheter: Slik ser MDG i Stjørdal for seg at et bergkunstmuseum ved Værnes kirke kan bli seende ut. Foto: Lisa Minde

- Vi kan ikke bygge en by uten å fortelle historien om hvem vi er, mener Stjørdal MDGs Gunnar Uglem. Nå tar partiet initiativet til å gjenoppta spørsmålet om bergkunstmuseum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2019 kl 20:43

ANNONSE
Annonse

Hvorvidt Stjørdal skal bygge et museum for å ta vare på bergkunsten i kommunen eller ikke, er en debatt som har rast i flere tiår. Miljøpartiet De Grønne ønsker nå å ta opp spørsmålet på nytt.

- Kommunen har 8,9 millioner kroner som er satt av til dette formålet og fylkeskommunen har forpliktet seg til å jobbe sammen med oss om dette, sier Gunnar Uglem, nyvalgt gruppeleder i Stjørdal MDG.

- Dette er et innspill fra oss om å styrke historiefortellingen i kommunen.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Foto: Anne Gundersen

Samle resursene

- Stjørdal har en enorm historie å fortelle, mener Uglem.

- I tillegg til den unike bergkunsten har vi også elvehistorie, vi har krigshistorie fra både andre verdenskrig og fra Karolinerne og i den senere tid har vi fått et økt fokus blant annet på bronsealderhistorie gjennom arbeidet til de såkalte metalldetektorbrødrene Kårstad. I tillegg har vi en rekke kunstnere og tradisjonshåndverkere og vi ser for oss å kombinere alt dette med flott arkitektur og moderne teknologi. Vi foreslår å legge museet til Værnes kirke, der Stjørdal museum allerede ligger i dag og på den måten få samlet resursene når vi skal fortelle historien om Stjørdal.

Håper på ny sjanse

Gunnar Uglem har håp om at spørsmålet om bergkunstmuseet kan få nytt liv i kommunestyret.

- Jeg tror at vi har gode muligheter for å få tatt opp dette på nytt i Stjørdal.

- Som sagt så tenker vi nytt i dette spørsmålet og vi tror at en nå er klar til å ta opp tråden på nytt. Det er allerede gjort mye godt arbeid, blant annet har brødrene Kårstad levert et flott prosjektforslag om hvordan de ønsker å utvikle Hegra Gamle Skole. Vi har Tommy Reinås (MDG) som støtter oss i fylkestinget og vi opplever at det er mange som ønsker at dette er noe som skal kunne komme opp og stå. Dessuten må vi ta innover oss at det er vanskelig å bygge en by om vi ikke har et klart forhold til vår egen identitet, mener Gunnar Uglem.

Nøkkelord

ANNONSE