Nea Radio

Vil ta opp tråden med bergkunstmuseet i Stjørdal

- Vi har mye historie å formidle

Ser muligheter: Slik ser MDG i Stjørdal for seg at et bergkunstmuseum ved Værnes kirke kan bli seende ut. Foto: Lisa Minde

- Vi kan ikke bygge en by uten å fortelle historien om hvem vi er, mener Stjørdal MDGs Gunnar Uglem. Nå tar partiet initiativet til å gjenoppta spørsmålet om bergkunstmuseum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2019 kl 20:43

Hvorvidt Stjørdal skal bygge et museum for å ta vare på bergkunsten i kommunen eller ikke, er en debatt som har rast i flere tiår. Miljøpartiet De Grønne ønsker nå å ta opp spørsmålet på nytt.

- Kommunen har 8,9 millioner kroner som er satt av til dette formålet og fylkeskommunen har forpliktet seg til å jobbe sammen med oss om dette, sier Gunnar Uglem, nyvalgt gruppeleder i Stjørdal MDG.

- Dette er et innspill fra oss om å styrke historiefortellingen i kommunen.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Foto: Anne Gundersen

Samle resursene

- Stjørdal har en enorm historie å fortelle, mener Uglem.

- I tillegg til den unike bergkunsten har vi også elvehistorie, vi har krigshistorie fra både andre verdenskrig og fra Karolinerne og i den senere tid har vi fått et økt fokus blant annet på bronsealderhistorie gjennom arbeidet til de såkalte metalldetektorbrødrene Kårstad. I tillegg har vi en rekke kunstnere og tradisjonshåndverkere og vi ser for oss å kombinere alt dette med flott arkitektur og moderne teknologi. Vi foreslår å legge museet til Værnes kirke, der Stjørdal museum allerede ligger i dag og på den måten få samlet resursene når vi skal fortelle historien om Stjørdal.

Håper på ny sjanse

Gunnar Uglem har håp om at spørsmålet om bergkunstmuseet kan få nytt liv i kommunestyret.

- Jeg tror at vi har gode muligheter for å få tatt opp dette på nytt i Stjørdal.

- Som sagt så tenker vi nytt i dette spørsmålet og vi tror at en nå er klar til å ta opp tråden på nytt. Det er allerede gjort mye godt arbeid, blant annet har brødrene Kårstad levert et flott prosjektforslag om hvordan de ønsker å utvikle Hegra Gamle Skole. Vi har Tommy Reinås (MDG) som støtter oss i fylkestinget og vi opplever at det er mange som ønsker at dette er noe som skal kunne komme opp og stå. Dessuten må vi ta innover oss at det er vanskelig å bygge en by om vi ikke har et klart forhold til vår egen identitet, mener Gunnar Uglem.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...