Nea Radio

Hjelseng Gård:

– Vi har lært oss å tenke nytt

Herlig: Kokkene Andrei Pop, Erlend Hegstad og Mats Risan på Hjelseng Gård koker og braser for å sikre helgekosen. Foto: Hjelseng Gård

Åshild Mundal ved Hjelseng Gård, tror kreativiteten i bransjen har kommet for å bli.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Åshild Mundal er booking- og administrasjonsleder ved Hjelseng Gård. Etter et tøft 2020 kom den nye nedstengingen ikke som et sjokk, men var likevel ubeleilig. Bedriften lever av arrangementer som i all hovedsak består av selskaper, møtevirksomhet og konferanser og har naturlig nok fått et skudd for baugen under pandemien.

– Som alle andre i bransjen, så sliter vi. Men vi prøver så godt vi kan å finne løsninger og være kreative, forteller hun.

Det som har reddet mange bedrifter som Hjelseng, er take-away.

– Jeg tror vi var tidlig ute med å få dette på plass nå i denne siste runden. Vi var på allerede den første helga og vi merker at oppslutningen er kjempegod.

I dag er det fredag og da skal Åshild dele ut forhåndsbestilte bokser med treretters middag til sultne stjørdalinger.

– Det virker som om folk har fått øynene opp for at det er litt godt å kunne bestille et deilig måltid du bare kan ta med deg hjem og dandere, smiler hun.

Det er ikke til å stikke under en stol at bedriften har tapt penger.

– Men med støtteordninger og pågangsmot går det på et vis.

Saken fortsetter under bildet:

Nam nam: Fredagsfristelsene står i kø! Foto: Hjelseng Gård

Startet på stabburet

Da det kom begrensninger i november, startet Hjelseng Gård gårdsutsalg.

– Vi fant ut at vi kunne bruke stabburet. Dette har stått tomt etter at Langøra Kaffebrenneri flyttet inn i de nye lokalene på gården, så det mente vi måtte være en god idé.

Stabburet er selvbetjent og her selges mat og godsaker fra lokale produsenter, i tillegg til fra Hjelseng selv.

– Siden stabburet er selvbetjent, er vi avhengig av at folk tar ansvar. Vi har spritstasjon og det er tillat med inntil fem personer om gangen i lokalet. Vi ser at folk står på trappa og venter dersom den grensen er overskredet, forteller Åshild.

Tror kreativiteten har kommet for å bli

– For mange har det blitt naturlig å tenke nytt og annerledes, og å være litt oppfinnsom. Vi har lært at det går an å sno seg litt og jeg tror det har skapt en ny glød. En må jo tenke positivt og jeg tror dette er noe vi kommer til å ta med oss når situasjonen normaliserer seg, mener Åshild.

I tillegg mener hun å se at folk har blitt mer bevisste på å støtte opp lokalt og at mange tar andre og nye valg enn de gjorde før.

– Det er utrolig flott å se engasjementet både i bransjen og blant publikum. Jeg er overbevist om at alle i bransjen kommer til å få en boom når dette er over, og at det kommer til å florere av gode ideer!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...