ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Hjelseng Gård:

– Vi har lært oss å tenke nytt

Herlig: Kokkene Andrei Pop, Erlend Hegstad og Mats Risan på Hjelseng Gård koker og braser for å sikre helgekosen. Foto: Hjelseng Gård

Åshild Mundal ved Hjelseng Gård, tror kreativiteten i bransjen har kommet for å bli.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Åshild Mundal er booking- og administrasjonsleder ved Hjelseng Gård. Etter et tøft 2020 kom den nye nedstengingen ikke som et sjokk, men var likevel ubeleilig. Bedriften lever av arrangementer som i all hovedsak består av selskaper, møtevirksomhet og konferanser og har naturlig nok fått et skudd for baugen under pandemien.

– Som alle andre i bransjen, så sliter vi. Men vi prøver så godt vi kan å finne løsninger og være kreative, forteller hun.

Det som har reddet mange bedrifter som Hjelseng, er take-away.

– Jeg tror vi var tidlig ute med å få dette på plass nå i denne siste runden. Vi var på allerede den første helga og vi merker at oppslutningen er kjempegod.

I dag er det fredag og da skal Åshild dele ut forhåndsbestilte bokser med treretters middag til sultne stjørdalinger.

– Det virker som om folk har fått øynene opp for at det er litt godt å kunne bestille et deilig måltid du bare kan ta med deg hjem og dandere, smiler hun.

Det er ikke til å stikke under en stol at bedriften har tapt penger.

– Men med støtteordninger og pågangsmot går det på et vis.

Saken fortsetter under bildet:

Nam nam: Fredagsfristelsene står i kø! Foto: Hjelseng Gård

Startet på stabburet

Da det kom begrensninger i november, startet Hjelseng Gård gårdsutsalg.

– Vi fant ut at vi kunne bruke stabburet. Dette har stått tomt etter at Langøra Kaffebrenneri flyttet inn i de nye lokalene på gården, så det mente vi måtte være en god idé.

Stabburet er selvbetjent og her selges mat og godsaker fra lokale produsenter, i tillegg til fra Hjelseng selv.

– Siden stabburet er selvbetjent, er vi avhengig av at folk tar ansvar. Vi har spritstasjon og det er tillat med inntil fem personer om gangen i lokalet. Vi ser at folk står på trappa og venter dersom den grensen er overskredet, forteller Åshild.

Tror kreativiteten har kommet for å bli

– For mange har det blitt naturlig å tenke nytt og annerledes, og å være litt oppfinnsom. Vi har lært at det går an å sno seg litt og jeg tror det har skapt en ny glød. En må jo tenke positivt og jeg tror dette er noe vi kommer til å ta med oss når situasjonen normaliserer seg, mener Åshild.

I tillegg mener hun å se at folk har blitt mer bevisste på å støtte opp lokalt og at mange tar andre og nye valg enn de gjorde før.

– Det er utrolig flott å se engasjementet både i bransjen og blant publikum. Jeg er overbevist om at alle i bransjen kommer til å få en boom når dette er over, og at det kommer til å florere av gode ideer!

Nøkkelord

ANNONSE