Nea Radio

Folkemøte om direktebuss:

– Vi har ikke tid til å vente på dette

Folkemøte: Direkterute 38 mellom Stjørdal og Brekkåsen må tilbake, mener Jan Arne Vold og Torunn Elena Myhr Olsen. Nå blir det folkemøte om saken. Foto: Anne Gundersen

Onsdag holdes det folkemøte om AtBs omlegging av rute 38 og konsekvensene dette har fått.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Onsdag er det folkemøte på Hommelvik ungdomsskole, der tema er busstilbudet mellom Stjørdal og Melhus. Det var etter at AtB la om rutetilbudet sitt 3. august i fjor at det ble slutt på direktebuss mellom Stjørdal og Melhus langs gamle E6 utenom rushtiden.

Omleggingen fører til at en må bytte buss dersom en vil inn til Trondheim sentrum utenom rushtida. En logistikk som ikke går helt opp har dermed skapt konsekvenser for en rekke grupper bussreisende langs traseen og engasjementet er sterkt. Jan Arne Vold startet aksjonsgruppa "Vi som vil ha tilbake buss 38 Stjørdal Brekkåsen" etter at sønnen ikke kom seg hjem etter en bytur.

– Vi fikk raskt veldig mange medlemmer og per i dag er vi rundt 4000. Han forteller at engasjementet på Melhus-sida har ført til at direkteruta mellom Melhus og Trondheim nå gjeninnføres fra 3. februar.

– Nå er det nordsida av byen det handler om.

Saken fortsetter under lydklippet:

Komplekst

– Situasjonen er mer kompleks nord for Trondheim, sier Torunn Elena Myhr Olsen som har tatt over ansvaret for gruppa.

– Her er det slik at rute 38 også fungerte som skolerute og lokalbuss og det er nå veldig mange som rammes av denne omleggingen. På grunn av dette er det også et spørsmål om frekvens. Hun håper likevel at situasjonen kan løses.

– Vi har rett og slett ikke tid til å vente lengre på dette. Det går kraftig ut over alle, fra skoleungdom til eldre og svake grupper og vi kan rett og slett ikke ha det sånn.

AtB, fylkeskommunen og ordfører i Malvik, Trond Hoseth, vil være tilstede i panelet under folkemøtet for å svare på spørsmål. I tillegg vil det bli holdt innlegg ved representanter fra grupper som rammes av omleggingen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...