ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Folkemøte om direktebuss:

– Vi har ikke tid til å vente på dette

Folkemøte: Direkterute 38 mellom Stjørdal og Brekkåsen må tilbake, mener Jan Arne Vold og Torunn Elena Myhr Olsen. Nå blir det folkemøte om saken. Foto: Anne Gundersen

Onsdag holdes det folkemøte om AtBs omlegging av rute 38 og konsekvensene dette har fått.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Onsdag er det folkemøte på Hommelvik ungdomsskole, der tema er busstilbudet mellom Stjørdal og Melhus. Det var etter at AtB la om rutetilbudet sitt 3. august i fjor at det ble slutt på direktebuss mellom Stjørdal og Melhus langs gamle E6 utenom rushtiden.

Omleggingen fører til at en må bytte buss dersom en vil inn til Trondheim sentrum utenom rushtida. En logistikk som ikke går helt opp har dermed skapt konsekvenser for en rekke grupper bussreisende langs traseen og engasjementet er sterkt. Jan Arne Vold startet aksjonsgruppa "Vi som vil ha tilbake buss 38 Stjørdal Brekkåsen" etter at sønnen ikke kom seg hjem etter en bytur.

– Vi fikk raskt veldig mange medlemmer og per i dag er vi rundt 4000. Han forteller at engasjementet på Melhus-sida har ført til at direkteruta mellom Melhus og Trondheim nå gjeninnføres fra 3. februar.

– Nå er det nordsida av byen det handler om.

Saken fortsetter under lydklippet:

Komplekst

– Situasjonen er mer kompleks nord for Trondheim, sier Torunn Elena Myhr Olsen som har tatt over ansvaret for gruppa.

– Her er det slik at rute 38 også fungerte som skolerute og lokalbuss og det er nå veldig mange som rammes av denne omleggingen. På grunn av dette er det også et spørsmål om frekvens. Hun håper likevel at situasjonen kan løses.

– Vi har rett og slett ikke tid til å vente lengre på dette. Det går kraftig ut over alle, fra skoleungdom til eldre og svake grupper og vi kan rett og slett ikke ha det sånn.

AtB, fylkeskommunen og ordfører i Malvik, Trond Hoseth, vil være tilstede i panelet under folkemøtet for å svare på spørsmål. I tillegg vil det bli holdt innlegg ved representanter fra grupper som rammes av omleggingen.

Nøkkelord

ANNONSE