Nea Radio

– Vi har ikke anmeldt noen!

Guri Jortveit er både redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett. Foto: Marit Langseth

Redaktøren i Arbeidets Rett avviser å ha anmeldt noen for å ha hengt opp plakat på døra.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2020 kl 22:20

– Det medfører ikke riktighet at Arbeidets Rett har anmeldt at noen har hengt opp en plakat på vår dør. Det sier redaktør og daglig leder i avisa, Guri Jortveit til Nea Radio søndag kveld.

Natt til fredag opplevde tre virksomheter i Røros sentrum at Muhammedkarikaturer var hengt opp på døren. Samme ettermiddag sendte politiet ut en pressemelding der de blant annet skrev at PST var informert og at hendelsen var anmeldt av alle de tre virksomhetene.

Politiet ringte

Jortveit sier hun ble oppringt av politiet på Røros klokka 10.36 fredag.

– De spurte om vi hadde tegningen som de hadde hørt skulle være klistret opp hos oss. Jeg bekreftet dette og de spurte om de kunne komme å hente den. De kom og hentet tegninga og ga meg beskjed om å komme på lensmannskontoret for å fortelle hva jeg visste en time senere. Jeg gikk dit, men nevnte aldri verken i telefon da politiet var hos oss eller i møtet på lensmannskontoret, at vi ville anmelde forholdet, sier hun.

– Dette er ingen ulovlig handling. Jeg har ingenting å anmelde, sier Jortveit.

Rørosnytt har heller ikke anmeldt

Redaktør Tore Østby i Rørosnytt, den andre mediebedriften som fikk klistret opp plakat på døra, sier heller ikke han har anmeldt episoden til politiet.

– Jeg kan bekrefte at Guri Jortveit og Arbeidets Rett ikke har anmeldt plakatoppsetting. Det har ikke jeg eller Rørosnytt gjort heller, sier Østby.

– Politiet opprettet en undersøkelsessak knyttet til trusselvurdering. Vi ble så kalt inn til et møte på lensmannskontoret og politiet rådførte seg med PST. Jeg varslet da at vi ikke hadde planlagt en sak om dette. Så kom det pressemelding som vi publiserte, sier redaktøren i Rørosnytt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...