Nea Radio

Røros kommune anmelder Air Leap:

– Vi har fulgt alle smittevernsregler, svarer flyselskapet

Air Leap: SEKXI på apron på Røros Foto: Gudbrand Rognes

Kommunen mener det er forekommet brudd på smittevernreglene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2020 kl 01:55

Røros kommune har anmeldt flyselskapet Air Leap for brudd på covid 19-forskriften som omhandler karantene og testing av ansatte. Det skriver Arbeidets Rett.

Selskapet henter inn ansatte fra utlandet til sine flyruter i Norge. Røros kommune mener at flyselskapet ikke har overholdt reglene rundt testing ved ankomst. De har også etterspurt en turnusplan for de ansatte som tydelig viser at karantene- og testingsbestemmelsene overholdes, skriver avisa.

Bekrefter anmeldelse

Kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås bekrefter overfor Nea Radio søndag kveld at kommunen i forrige uke gikk til anmeldelse av flyselskapet etter flere bekymringsmeldinger om utenlandsk personell og usikkerhet om disse har overholdt karantenebestemmelsene.

– Vi ble kontaktet av hotellet der flypersonellet overnatter på Røros. De var bekymret for om de utenlandske gjestene overholt smittevernreglene. Vi har også etterspurt turnuslister fra flyselskapet for å se om disse tilfredsstiller Covid-19-forskriftet, uten å ha fått dette.

Forbord Jensås sier Røros kommune har vært i kontakt med blant annet helsedirektoratet, Fylkesmannen og helse- og omsorgsdepartementet i denne saken og kommet fram til at anmeldelse var det riktige å gjøre i denne situasjonen.

Hun sier det er politiet som nå har saken til etterforskning.

Hva nå?

Alle som hadde kjøpt billetter til søndagens flyvninger fikk en sms fra Air Leap der det stod at turen var kansellert på grunn av lokale Covid-19-restriksjoner ved Røros Lufthavn, RRS.

Dette synes kommunedirektøren er en merkelig beskjed da smittevernbestemmelsene er like over hele landet og ikke noe lokale greier som Røros har innført.

– Vi har i tillegg ekstra fokus på utenlandske reisende som kan føre med seg importert smitte, sier Forbord Jensås som bekrefter at så sent som søndag kveld, så har flyselskapet ikke kommet med tilfredsstillende turnuslister.

Hva som skjer med flyvningene utover uken, kan ikke kommunedirektøren si noe om.

– Vi oppfyller kravene

Flyselskapets administrerende direktør Jon Melkersson skriver i en tekstmelding til Nea Radio søndag kveld, at selskapet har oppfylt de kravene som gjelder ved karantene og testing av mannskapet.

ARKIVFOTO: Daglig leder i Air Leap, Jon Melkersson, sier selskapet har fulgt de regler som er. Her sammen med markedssjef Emelie Ahlin. Foto: Per Magne Moan

Dette er også gjort i samråd med det norske Helse og Omsorgsdepartementet.

– Våre crew er alle testet med negativt resultat. Turnuslister for samtlige i crewet er sendt til Røros kommune fredag, sier Melkersson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...