Nea Radio

Ordføreren i Stjørdal:

— Vi har en uavklart situasjon

Uavklart: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes sier at koronasituasjonen i kommunen er uavklart. Foto: Anne Gundersen

Nedenfor kan du lese ordfører i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes sitt innlegg fra fredagens pressekonferanse om koronasituasjonen i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kjære alle sammen.

Vi har i dag en uavklart utbruddsituasjon med det vi må legge til grunn er det engelske mutantviruset. Det vi sporer opp og avdekker i går og i dag er smitteutveksling som har skjedd i løpet av påskehelga, etter først å ha blitt bragt inn fra østlandet. Hvor mange det har gått videre til, og videre derfra igjen, i løpet av uka som er gått siden da vet vi ikke.

I utgangspunktet bør vi legge til grunn at de fleste av oss kan ha vært i kontakt med noen, som kan ha vært i kontakt med noen som deltok på en eller flere fester i påskehelga - og som igjen er årsaken til det store antallet potensielle nærkontakter i andre og tredje ledd. Vi trenger nå tid til å få avklart, smittesporet, og få overblikk og oversikt over situasjonen før vi kommer tilbake med mer informasjon om veien videre.

Følgende tiltak blir derfor innført:

• Stjørdal kommune ber alle ta alenehelg, og unngå all sosial kontakt på tvers av husstander innendørs til og med tirsdag i neste uke.

• Vi ber om at alle sosiale, idrettslige og kulturelle arrangement i samme tidsperiode blir avlyst. På denne bakgrunnen stenger vi også Kimen,  kommunens idrettshaller og svømmehall fram til og med tirsdag.

• Alle over 12 år blir nå bedt om å bruke munnbind i enhver sammenheng innendørs utenfor eget hjem, og hvor man ikke med sikkerhet kan opprettholde minimum 2 meters avstand til andre.

• Alle som måtte ha de minste symptomer nå eller i perioden bak oss bes om å teste seg umiddelbart. Viktigheten av dette understrekes, da utbruddet vi opplever nå kunne vært stanset tidligere hvis alle hadde gjort dette. Testkapasiteten er for anledningen økt i forkant og gjennom helga.

Så har det kommet oss for øre at noen (i uvisst omfang) kan tenkes å holde tilbake informasjon om nærkontakter og hvor man har vært. Dette i frykt for bøter og straffereaksjoner. Selv om det åpenbart har skjedd ting som ikke burde ha skjedd (og uavhengig av eventuell lovlighet/ulovlighet), så er det aller, aller viktigste nå at alle sammen bidrar til å få klarhet i alle mulige smitteveier.

Det som sannferdig kommer fram som en del av smittesporingen vil derfor ikke danne grunnlag for anmeldelse fra Stjørdal kommune. Hverken de som oppgir- eller blir oppgitt som nærkontakter som en del av denne risikerer derfor anmeldelse. Også de som selv måtte ta kontakt nå om forhold som tidligere ikke er blitt opplyst. Oppdager vi derimot senere forhold som er forsøkt skjult så vil vi vurdere reaksjoner, og vi minner her om den lovmessige plikten man har til å oppgi nærkontakter i smittesporinga.

Stjørdal kommune vil nå bedrive intensiv smittesporing og testing gjennom helga, før kommuneledelsen på mandag og tirsdag vil analysere resultatene av denne.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...