Nea Radio

Eggen (V) om valgresultatet:

– Vi gjorde noe feil

Evaluerer: Leder i Stjørdal Venstre, Leif Eggen, sier at partiet nå skal legge en strategi som skal gjelde fram til valget om fire år. Foto: Anne Gundersen

Leder i Stjørdal Venstre, Leif Eggen, sier at partiet kunne ha vært tydeligere på lokale enkeltsaker før valget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2019 kl 07:24

Venstre fikk hard medfart under valget. På landsbasis har partiet hatt en nedgang på 1,7 prosentpoeng fra valget i 2015 og dette gir en oppslutning på magre 3,8 prosent. Denne trenden slo også til i Stjørdal.

– Hva gjorde dere feil?

– Først vil jeg si at vi lokalt ikke kan skylde på at dette er en nasjonal trend, sier leder i Stjørdal Venstre, Leif Eggen.

– I etterkant ser jeg at vi burde ha valgt oss noen få enkeltsaker og vært tydelige på dem. Nå evaluerer vi og legger samtidig en strategi for årene fram mot neste kommune- og fylkesvalg, sier han.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Foto: Privat

– Denne uka gikk du og lederen i Tana Venstre ut i VG og sa at dere ønsket ny ledelse sentralt. Hvorfor det?

– Vi gjorde et styremøtevedtak i 2017 som sier at vi ønsker ny ledelse. Nå har det handlet om ren overlevelse for Venstre i så mange år at det er på tide med andre folk ved roret, mener han og legger til at svært mange lokale Venstreledere deler denne oppfatningen.

– Det samme gjelder også meg selv som leder lokalt Jeg har blitt valgt inn for denne perioden, men vi gjorde et svært dårlig valg. For meg betyr det at jeg må brette opp armene og sørge for at en ny førstekandidat er klar til neste kommunevalg.

– Dere har tidligere vært to representanter fra Venstre i kommunestyret. Hvordan blir det å være uten makker Ragna Straume?

– Jeg syntes det er trist for vi har samarbeidet svært godt sammen. Dessuten betyr det også mindre taletid når vi bare er en representant i gruppa. Men partiet som helhet fortsetter naturligvis å samarbeide om politikken lokalt, forskjellen er at jeg blir den eneste som bringer vårt syn til kommunestyret. Samtidig er det sånn at det er 40 hyggelige mennesker i kommunestyret, så alt for ensomt blir det nok ikke.

– Mange mener at valgkampen har vært preget av støy fra rikspolitikere på tross av at dette var et lokalvalg. Hva tenker du om det?

– Jeg mener at tiden opp mot valget i høy grad var preget av dette og at det gikk utover flere partier enn vårt. På den annen side vil det å utpeke dette som årsaken til de dårlige resultatene her på Stjørdal være å fraskrive seg ansvar. Likevel, måten riksmedia har fokusert så og si utelukkende på sentrale politikere har uten tvil hatt en negativ effekt. I neste runde håper jeg media tar dette til etterretning og engasjerer seg mer lokalt, avslutter Leif Eggen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...