Nea Radio

Nye smittetilfeller i Stjørdal:

- Vi forventer at flere tester positivt

Forberedt: Kommunelege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen mener at man vil få flere positive tester i løpet av de neste dagene. Foto: Anne Gundersen

Onsdag kveld ble det registrert to nye smittetilfeller i Stjørdal kommune. Med disse to er det nå registrert 12 positive tester i kommunen den siste uken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2020 kl 18:30

Denne beskjeden fikk kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen onsdag kveld, ifølge Bladet.

– Dette er to stykker som har tilknytning til personer som allerede har testet positivt, sier Vonen til Nea Radio.

Vonen forteller også at disse to personene har vært i karantene siden fredag, da de andre smittetilfellene ble klare. De nye smittetilfellene gjelder en person i 60-årene og en i 70-årene. Sykdomsforløpene hos disse to beskrives som milde av kommunelegen.

– De beskriver lette symptomer, ikke noe dramatisk eller alvorlig. De føler seg nesten friske, sier han.

Massiv testing

De siste dagene, spesielt siden de positive testene på fredag har testingen økt betraktelig i Stjørdal kommune.

– Vi tester mellom 80 og 150 personer på ukedagene i Stjørdal, i tillegg testes mellom 50 og 100 personer på Værnes hver dag, forteller kommunelegen.

Denne uken kom det også et smittetilfelle hos en ansatt i Lånke barnehage, noe som førte til at barnehagen ble stengt med umiddelbar virkning. Dermed ble det igangsatt massetesting i miljøet rundt barnehagens barn og ansatte.

– I går ble det tatt bortimot 270 prøver i miljøet rundt barnehagen, dermed venter vi totalt på 600 prøvesvar nå, forteller Vonen.

Kommunelegen legger ikke skjul på at man må forvente at flere tester positivt.

– Jeg har noen i kikkerten, som jeg mener vil teste positivt. Men det er ikke mange, det er veldig få, avslutter han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...