Nea Radio

Kommuneoverlege Vonen om testkapasiteten:

- Vi er heldige i Værnesregionen

Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen. Foto: Privat

Den oppdaterte veilederen fra Helsedirektoratet sier at man skal tilby tester til klassekamerater eller nærkontakter som ikke er familiemedlemmer, i håp om å unngå høyt sykefravær fra skole. Dette gir nå en økt etterspørsel etter testing i blant annet Trondheim som nå sliter med kapasiteten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det å kunne teste seg ut av karantene er et sosialt bra tiltak for ungdom. Samtidig avtar smitten blant voksne nå som veldig mange er vaksinert, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Krise i Værnesregionen?

Selv om det er sprengt testkapasitet i Trondheim for tiden er det ingen grunn til bekymring på akkurat det punktet i Værnesregionen. I følge Vonen er det en fleksibilitet i de fire kommunene i regionen for å øke bemanningen på testing om det skulle være behov for det.

- Vi har en heldig situasjon i Værnesregionen at både Stjørdal og Meråker har folk som kan å ta tester gjennom grensekontrollen, og de er ikke like bundet til det oppdraget hele døgnet. Så da har vi god mulighet til å styrke testing i alle fire kommunene.

Faren er ikke over

I Værnesregionen er man foreløpig skånet for de største utbruddene. Likevel påpeker kommuneoverlegen at vi på ingen måte er trygge enda.

- Det går mye forkjølelse nå, og det er ikke lenge siden jeg hørte om en barnehage som hadde en avdeling hvor åtte av elleve barn var borte med forkjølelse. Det er viktig at når man kjenner symptomer på noe som ligner covid-19 så må man bestille test, også de som er vaksinert. Vi har jo også sett eksempler på at folk som er vaksinert med både dose en og to har blitt smittet, og de kan være smittsomme.

- Med andre ord, ikke gå på skolen, ikke gå på jobb, ikke gå på fest, ikke gå på besøk til andre så lenge du har symptomer på noe som kan ligne på covid-19, sier Vonen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...