Annonse
Nea Radio

VG sender Femundløpet

Foto: Marit Langseth

Slik følger du hundeløpet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Aker BioMarine opplyser i en pressemelding hvem som har fått TV distribusjonen for den internasjonale serien for hundekjøring, QRILL PAWS.

Mange forskjellige måter å passere målstreken på. Foto: Per Magne Moan

For Norge er det VG som har distribusjonsrettighetene for kringkastingen. European Broadcasting Union (EBU) har i tillegg signert en internasjonal avtale for spredning til 56 land.

Den internasjonale serien for hundekjøring, QRILL PAWS, består av fire legendariske og historiske løp og satsingen er et resultat av Aker BioMarines langsiktige investering i hundehelse og hundekjøring.

QRILL PAWS-serien skal levere live sending, dokumentarer og daglige høydepunkt for kringkastere og nyhetsbyråer rundt om i verden, slik at publikum over hele verden kan følge løpene.

Jon Anders Kokkvoll er daglig leder for Femundløpet. Foto: Marit Langseth

– Det blir en spennende og utfordrende produksjon med bruk av nyeste teknologi innen distribusjon. For VG-TV er også dette et nytt konsept. Det er et omfattende apparat med en blanding av profesjonelle TV-produsenter fra MAVERIX, nytt trackersystem fra Georacing, nytt resultatsystem fra Racetracker og "profesjonelle" frivillige, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

Hvert løp vil bli sendt direkte på VG sine mediaflater, som norske brukere kan følge hver dag under løpene.

Det franske digitale selskapet Georacing vil levere en ny GPS-løsning, hvor du vil se hundekjørere live i 3D, rangere favorittene dine, se informasjon om tidspunktet på sjekkpunkter, løpshastighet, avstand til mål, hviletid og mer.

Det første løpet vil sendes førstkommende søndag, 26.januar da John Beargrease går av stabelen i Duluth, USA. Neste løp er Femundløpet, som starter fredag 31. Januar.

Nøkkelord

Annonse