ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Bilbrannen på Røros:

- Vet ikke årsaken

Brannvesenet kom frem til en slukket brann. Men gjorde etterslukking for å hindre retenning. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

Bilbrannen på Røros er slukket og sjåføren som klarte å slukke mesteparten av brannen selv, er sendt til legevakt for sjekk. Brannvesenet vet ikke brannårsaken, sier vakthavende brannsjef Terje Riseth Larsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Det er en bil som har tatt fyr. Hvorfor vet vi ikke men bileier klarte å slukke mesteparten av brannen før vi kom. For oss har det bare vært å kontrollere og kjøle ned slik at det ikke skulle retenne, sier vakthavende brannsjef Terje Riseth Larsen til Nea Radio.

Brannvesenet vet ikke årsaken til brannen, sier Larsen.

- Vi fikk beskjed allerede på utkallinga at brannen var delvis slukket. Brannen har vært i motorrommet så hvis politiet vil finne brannårsaken så kan de bare etterforske det, sier han videre.

Det har gjort flere grep for å forebygge retenning, sier han.

- Brannvesenet har skumlagt motorrommet og bilen så har vi sjekket med varmekamera for å sjekke at temperaturen er lav. Så har vi spylt med høytrykksslangen med vann for å kjøle ned, og kontrollert et par ganger til med kamera for å være sikker at temperaturen har gått ned. Så har vi kuttet batteriet for å være sikker på at det ikke er noe strøm som retenner brannen, sier Riseth.

Bilen stod tett på veggen til kjøpesenteret. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Politiet skal komme senere å taue bort bilen som står tett på sørveggen av kjøpesenteret.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

ANNONSE