Nea Radio

Camp Meråker:

Verdensmesteren med som instruktør

Inspirerende: Utøverne fulgte nøye med på det Emil Iversen hadde å gi av tips og råd under tirsdagens utviklingsøkt. Foto: Henrik Einangshaug

Over 70 barn og unge i alderen 12 til 16 år har tatt turen til idrettsskolen Camp Meråker som har blitt arrangert siden søndag. En rekke kjente navn er med som instruktører for utøverne innen idrettene skyting, langrenn og skiskyting, noe utøverne har satt stor pris på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2020 kl 23:50

Meråker Videregående Skole annonserte tidligere i år at de skulle starte opp en egen idrettskole denne sommeren for barn og unge i alderen 12 til 16 år. Det skulle etter planen blitt arrangert to perioder i månedsskiftet juni/juli, men arrangøren meldte den 1.mai at de to første periodene ikke kunne arrangeres grunnet Covid-19.
Etter lang ventetid kunne til slutt over 70 spente barn og unge sist søndag ta turen til Meråker for å delta på tidenes første utgave av Camp Meråker.

Skyttere fra Røros

Martin Leirfall (11) fra Lånke IL ga alt i innebandy Foto: Henrik Einangshaug

Selv om koronaviruset satte en stopper for de to første periodene, har viruset absolutt ikke satt en stopper for verken idrettsgleden eller humøret til de mange deltagerne på idrettskolen som har blitt arrangert siden søndag forrige uke og blir avsluttet torsdag den her uken. Klubben som i år stiller med flest deltagere på Camp Meråker er Molde og Omegn Idrettsforening med hele sju deltagere, hvorav de fleste er en del av langrennsgruppa.
Det er derimot både en god del lokale instruktører fra Åsen, Skatval og Meråker som stiller, i tillegg til utøvere fra både Lånke, Klæbu og Røros på plass i Meråker.

To av de som har tatt turen fra Røros til Meråker er skytterne Heidi-Sofie Sandnes Rynning (14) og Emma Heidtmann (13), som begge to synes det er artig å være med som deltagere på idrettsskolen.
Tirsdag formiddag tok samtlige av de over 70 deltagerne beina fatt å satte kursen mot Fonnfjellet på 1 100 moh, hvor de på toppen tok matpause før turen gikk nedover igjen.

- Jo, det var fint, fint vær og bra stemning, sa Heidi-Sofie om tirsdagens fjelltur til Fonnfjellet.

Med såpass mange utøvere fra forskjellige deler av landet, er sjansen stor for at deltagerne på idrettsskolen får seg noen nye venner i løpet av oppholdet i Meråker. For det er ikke bare trening som er en del av programmet for deltagerne på Camp Meråker, det sosiale er også viktig. Derfor tok samtlige deltagere onsdag formiddag turen til Rypetoppen Adventurepark, noe Emma så veldig frem til.

- Jeg gleder meg veldig til å dra til klatreparken Rypetoppen, er kanskje det jeg ser mest frem til nå, sa Emma Heidtmann til Nea Radio når opptaket ble gjort tirsdag kveld.

Emil Iversen med som instruktør

Elise Øvereng (14) fra Mosjøen IL Foto: Henrik Einangshaug

En rekke lokale langrenn, skiskyting og skytter talenter er blant de som er med som instruktører for deltagerne på årets Camp Meråker. Arrangøren har samtidig fått innhentet en rekke andre mer kjente navn, noe deltagerne har satt stor pris på, og tydelig vært inspirerende for de unge deltagerne.
De to tidligere olympiske mesterne i langrenn Frode Estil og Tor Arne Hetland, er sammen med landslagsløper og verdensmester på ski Emil Iversen, den tidligere skiskytterdronninga Tora Berger og skytteren Tore Rødland med som instruktører for de unge lovende utøverne i de forskjellige idrettene.

Emil Iversen var tirsdag ettermiddag med som instruktør for både langrenn og skiskyting, og hadde lagt opp en god utviklingsøkt med fokus på teknikk til utøverne. Iversen har selv tidligere vært både elev ved Meråker VGS og deltager på sommerskiskolen Sommereventyret som tidligere har vært arrangert i bygda, og syntes det nå var stas å delta som instruktør.

- Det har vært veldig artig, skikkelig trivelige unger og dem har stått på bra. Det er godt å se at det samles litt folk igjen på skiskolen, har selv vært deltager her sikkert 10 til 15 ganger selv, og nå er jeg tilbake som instruktør nå noen ganger de siste årene, noe jeg synes er stas, så det er artig å se at man er et forbilde for ungene her nå, sa Emil Iversen til Nea Radio.

Som om det ikke var nok at de unge langrenn- og skiskytterutøverne skulle ha treningsøkt med den regjerende verdensmesteren i lagsprint, fikk de og skytterne tirsdag kveld muligheten til å stille spørsmål til Iversen, og det manglet virkelig ikke på kreativiteten i spørsmålene fra deltagerne.
Iversen fikk i løpet av kvelden spørsmål om både trening og hvordan det var på NRK innspilling med Nicolay Ramm, hvor han på det sistnevnte spørsmålet innrømte at det var litt spesielt. Iversen fikk også spørsmål om hvorvidt han så på landslagskompis Johannes Høsflot Klæbo sin YouTube vlog, noe han kunne bekrefte at han ikke gjorde.

- Jeg ble grilla ganske kraftig der jeg satt, så vart litt nervøs. Det var artig, mange gode spørsmål, en del middels spørsmål, men svarene var vell alle ganske dårlige, så det var en fin spørsmålsrunde.

Hør hele intervjuet her:

F.v: Heidi-Sofie Sandnes Rynning, Emil Iversen og Emma Heidtmann

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...