Nea Radio

– Verdens råeste juniorløp

Foto: Marit Langseth

Arrangøren av Femundløpet mener løpet er den viktigste rekrutteringsarenaen innen sporten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2019 kl 23:21

Årets Femundløp er bare dager unna, og arrangøren lover spektakulære scener i alle klasser.

For første gang skal juniorklassen starte på Røros og ende opp i Trysil.

Arrangøren skriver i en pressemelding at første junior vil passere målstreken etter snaue 200 kilometer, i løpet av lørdag. Der venter premieseremonien – og forhåpentligvis en videre karriere innen hundekjøring.

Tretten juniorkjørere i alderen 15 til 18 år stiller til start i årets Femundløp. Yngst av alle er Amely Lou Inauen fra Folldal trekkhundklubb, som startet med hundekjøring før hun knapt kunne gå. Lokalt i Trysil knytter det seg stor spenning til Truls Tollefsen fra Engerdal, som allerede begynner å bli en rutinert kjører.

– Juniorløpet er den viktigste rekrutteringsarenaen for sporten, og Femund trekkhundklubb har vært en foregangsklubb for juniorsatsningen, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll i Femundløpet.

Ut i villmarka

Det første juniorløpet gikk av stabelen i 2012, og i 2013 ble løpet prøve-NM. I år starter kjørerne med en showstart på Røros, før de kjører i samlet flokk til offisiell start på Lille Narjordet. På Lillerøåsen mellom Drevsjø og Trysil venter et villmarkssjekkpunkt med to timer obligatorisk hvile.
– Det er jo ekstra morsomt å se at flere av dem som deltok i 2012 av de da 15 startende, er med i dag som seniorløpere, sier Kokkvoll.

Monsen-premier

Premieseremonien for juniorløpet holdes i Hagelund i Trysil. Her er det plass til 400 tilskuere, og ordfører Erik Sletten er én av dem som medvirker. Premieringen består av gavepremier fra Lars Monsen-kolleksjonen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...