Nea Radio

Homerunrace:

Verdens første virtuelle hundeløp

Lisa Pannenberg og Huskyerlebnistouren er i mål i Tyskland.

Femundløpet skulle egentlig blitt arrangert i helga, men som kjent ble løpet avlyst. I stedet har det blitt arrangert virtuelt langdistanseløp for hundekjørere, for første gang i verden. 


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2021 kl 07:46

Løpet startet fredag 5. februar og gikk i tre klasser: 100 km, 150 km og 300 km. Det var deltakere fra Tyskland i sør til Svalbard i nord under helgas spesielle langdistanse løp.

Nesten 700 hunder på startstreken

69 spann stod på startstreken fredag klokka 18.00 og nesten 700 hunder har deltatt i løpet, som har pågått i hele helga. Det er Femundløpet sammen med The Musher og Dyrefor.no som står bak Homerunrace.

GPS tracking

- Vi prøver ut den digitaleverden innenfor denne sporten her også. Så vi har et samarbeid med The Musher, som har utviklet denne GPS´n som blir brukt i den virtuelle utgaven av Femundløpet, som vi kaller Homerunrace, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DIGITALT DELTAGERKART: Her ser man deltakere over hele Norge og i tillegg Svalbard og Tyskland.

Avansert teknikk for å finner vinneren

Løperene kjører ut fra egen kennel eller der hvor de til daglig trener. De har på forhånd meldt seg opp i en av de tre forskjellige løpsklassene. Ved bruk av GPS trackingen så klarer systemet i The Musher å laste inn både hastighet, distanse og høydeforskjeller. Til slutt blir disse dataene samlet inn og omregnet slik at det skal være så lik faktor som mulig for alle deltakere. Ut i fra disse utregningene vil det da være mulig å finne den riktige vinneren av løpet.

Utprøving av respons

- Vi har nå kjørt det virtuelle løpet i helga og for oss så har dette vært en utprøving i forhold til hvordan responsen på dette var, sier Kokkvoll før han fortsetter. - Vi er jo de som har utviklet det her. Vi selv og ikke minst de som har deltatt ser jo at dette var en grei erstatter i år. Vi kan helt sikkert bruke dette i en del opplegg fremover, men det er viktig å presisere at dette ikke skal erstatte det ordinære Femundløpet, men det kan være at vi kan tilrettelegge for andre typer løp gjennom hele året.

Resultatene fra helgas løp er som følger:

Resultatene i 100 km klassen:

1.plass: Hege Ingebrigtsen / Fun Racing Team
2.plass: Cathrin Sandnes / Team Cathrin Sandnes
3.plass: Olivia Mil / Eywa's trail

Resultatene i 150 km klassen:

1.plass: Sissel Wolf Mølmen / Team Wolf Mølmen
2.plass: Ivar Johan Sørli / Fredløs Husky
3.plass: Dag Ove Røste / Team Finnemarka

Resultatene i 300 km klassen:

1.plass: Åse Østvold / Bechs racing kennel
2.plass: Thomas Wærner / Berserkkennel
3.plass: Mads Finne / Berserkkennel

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...