ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Homerunrace:

Verdens første virtuelle hundeløp

Lisa Pannenberg og Huskyerlebnistouren er i mål i Tyskland.

Femundløpet skulle egentlig blitt arrangert i helga, men som kjent ble løpet avlyst. I stedet har det blitt arrangert virtuelt langdistanseløp for hundekjørere, for første gang i verden. 


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2021 kl 07:46

ANNONSE
Annonse

Løpet startet fredag 5. februar og gikk i tre klasser: 100 km, 150 km og 300 km. Det var deltakere fra Tyskland i sør til Svalbard i nord under helgas spesielle langdistanse løp.

Nesten 700 hunder på startstreken

69 spann stod på startstreken fredag klokka 18.00 og nesten 700 hunder har deltatt i løpet, som har pågått i hele helga. Det er Femundløpet sammen med The Musher og Dyrefor.no som står bak Homerunrace.

GPS tracking

- Vi prøver ut den digitaleverden innenfor denne sporten her også. Så vi har et samarbeid med The Musher, som har utviklet denne GPS´n som blir brukt i den virtuelle utgaven av Femundløpet, som vi kaller Homerunrace, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DIGITALT DELTAGERKART: Her ser man deltakere over hele Norge og i tillegg Svalbard og Tyskland.

Avansert teknikk for å finner vinneren

Løperene kjører ut fra egen kennel eller der hvor de til daglig trener. De har på forhånd meldt seg opp i en av de tre forskjellige løpsklassene. Ved bruk av GPS trackingen så klarer systemet i The Musher å laste inn både hastighet, distanse og høydeforskjeller. Til slutt blir disse dataene samlet inn og omregnet slik at det skal være så lik faktor som mulig for alle deltakere. Ut i fra disse utregningene vil det da være mulig å finne den riktige vinneren av løpet.

Utprøving av respons

- Vi har nå kjørt det virtuelle løpet i helga og for oss så har dette vært en utprøving i forhold til hvordan responsen på dette var, sier Kokkvoll før han fortsetter. - Vi er jo de som har utviklet det her. Vi selv og ikke minst de som har deltatt ser jo at dette var en grei erstatter i år. Vi kan helt sikkert bruke dette i en del opplegg fremover, men det er viktig å presisere at dette ikke skal erstatte det ordinære Femundløpet, men det kan være at vi kan tilrettelegge for andre typer løp gjennom hele året.

Resultatene fra helgas løp er som følger:

Resultatene i 100 km klassen:

1.plass: Hege Ingebrigtsen / Fun Racing Team
2.plass: Cathrin Sandnes / Team Cathrin Sandnes
3.plass: Olivia Mil / Eywa's trail

Resultatene i 150 km klassen:

1.plass: Sissel Wolf Mølmen / Team Wolf Mølmen
2.plass: Ivar Johan Sørli / Fredløs Husky
3.plass: Dag Ove Røste / Team Finnemarka

Resultatene i 300 km klassen:

1.plass: Åse Østvold / Bechs racing kennel
2.plass: Thomas Wærner / Berserkkennel
3.plass: Mads Finne / Berserkkennel

Nøkkelord

ANNONSE