Nea Radio

Norbit med stor kontrakt:

Venter over 25 prosent vekst i år

Norbit har landet en av sine største kontrakter noensinne med Continental Automotive. Det skriver Finansavisen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2019 kl 21:10

– Det har vært en lang vei å gå, men når man har jobbet hardt for noe, så smaker det bare desto bedre når man lykkes, sier adm. direktør, Per Jørgen Weisethaunet, til Finansavisen.

Norbit omsatte i fjor for nær 440 millioner kroner og satt igjen med 55 millioner kroner i resultat før skatt, ifølge avisen. Nå har Norbit fått en femårig kontrakt med Continental Automotive.

Kontrakten sørger for at Norbit blir eneleverandør av påkrevde tilleggsmoduler til aktøren som leverer mellom 70 og 80 prosent av ferdsskrivere til lastebiler i EU-området.

Weisethaunet vil ikke gå ut med størrelsen på kontrakten, men den skal være en av Norbits største noensinne.

– Vi hadde 25 prosent vekst i 2018 og skal i hvert fall klare å slå veksten fra fjoråret, sier han til Finansavisen.

Etter det Finansavisen forstår vil Continental-avtalen kunne innfri vekstmålet nærmest alene. Legger man da til grunn 25 prosent vekst i 2019, vil omsetningen for dette året nærme seg 550 millioner kroner, noe som betyr at Continental-kontrakten er på rundt 100 millioner kroner.

Norbit har hovedkontor i Trondheim, med avdelinger i Asker, Røros, Selbu og Gjøvik. Norbit er også tilstede i USA, Sverige, Polen, Østerrike, Ungarn, Italia, Singapore, Brasil, Island, Tyskland og Storbritannia. Konsernet har 250 ansatte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...