Nea Radio

– Venstre sutrer

Vagt: Tommy Reinås (MDG) mener at Venstre ikke foreslo noe som helst i sin interpellasjon til ordføreren under kommunestyret i Stjørdal forrige uke. Foto: Anne Gundersen

I forrige uke vedtok Stjørdal å fase ut engangsplastikk, etter at Venstres interpellasjon til ordføreren falt til fordel for MDGs forslag. – Jeg reagerer på Venstres uttalelser om MDGs representant sier Tommy Reinås (MDG).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2018 kl 05:26

Under kommunestyret i Stjørdal i forrige uke kom Venstre med en interpellasjon der de ba rådmannen om å utrede hvilke tiltak kommunen kunne sette inn for å komme plastproblematikken til livs. Dette falt, mens MDGs forslag om å starte utfasing av engangsplast fikk medhold.

Saken fortsetter etter lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kritisk

Venstres Leif Eggen uttalte til Nea Radio etter voteringen at han syntes det var merkelig at MDGs representant fra talerstolen sa at hun støttet begge forslagene men at hun når det kom til votering, kun stemte for eget partis forslag.

– Jeg reagerer også på ordføreren som ser ut for å gå inn i debatter med mål for øyet om å bare vinne egne kamper, det er ikke en ordfører verdig, sier Eggen. Tommy Reinås, leder i MDG, reagerer på uttalelsene.

Sutring

– Jeg reagerer på Venstres uttalelser om MDGs representant og jeg reagerer også på Eggens forsøk på å stemple ordføreren som bare opptatt av prestisje, sier Tommy Reinås.

– Det flertallet tok til orde for, det er å starte nå. Men så blir Venstre lei seg for at de ikke får medhold i en sak som egentlig ikke foreslår noe som helst, mener Reinås. Forskjellen på våre to forslag er at vi faktisk foreslo et helt konkret tiltak.

Regjeringsmakt

– I mars fremmet MDG et forslag i Stortinget om å forby engangsplast fra 2022. Da stemte Venstre mot. Det er slik at Stortinget kan ta grep som gjør at forsøplingen blir mindre. Venstre sitter i regjering, men gjør ingen ting, hevder Reinås.

– Venstre ønsket med sitt vage forslag å vedta at vi skal skape engasjement, slik jeg ser det. Engasjementet er der allerede og det koker rundt om i kommunen. Og, legger Reinås til.

– Vi politikere må lære oss å være konkrete. Venstres forslag handlet ikke om noe som helst.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...