ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Siv Jensen går av:

– Vemodig

Trekker seg: Siv Jensen (FrP) trekker seg fra gjenvalg til høsten. En av landes mest markante politikere sier dermed adjø til Løvebakken. Foto: Stortinget

Siv Jensen velger å ikke stille til gjenvalg til Stortinget. – Dette er vemodig, men forståelig, sier Lill Harriet Sandaune (FrP)

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2021 kl 22:11

ANNONSE
Annonse

Torsdag ble det kjent at Siv Jensen trekker seg fra politikken. En politisk bombe, sier noen. Forståelig, sier andre. En av disse er Lill Harriet Sandaune, gruppeleder for FrP i Trøndelag, medlem av sentralstyret og 1. vara til Stortinget.

– Dette er vemodig, for Siv har vært en fantastisk god leder, sier Sandaune til Nea Radio.

– Hun har lagt ned en utrolig arbeidsinnsats for FrP og ofret veldig mye, gjennom alle de årene hun har jobbet for oss.

Sandaune sier at Jensen har ledet partiet i oppturer og nedturer, og stått i den jobben på en forbilledlig måte.

– Så hun har ikke bare vært en dyktig leder, men hun er også et varmt medmenneske med stor omsorg for de rundt seg. Og den verdien er det viktigste av alt.

Takknemlig

– Jeg veldig takknemlig for den tida jeg har fått jobbe med henne som partileder, sier Sandaune som legger til at hun har stor respekt for det valget Jensen nå har tatt.

– Jeg kjenner ikke noen som fortjener det bedre enn henne at hun nå skal få mer tid til seg selv og familien sin.

Bragd

Jensen er den partilederen som har tatt Fremskrittspartiet både inn og ut av regjering og har utvilsomt vært en av de mest markante politiske skikkelsene i Norge gjennom flere tiår.

– Hennes kanskje største prestasjon er at hun har klart å holde dette uvørne uværet av et parti samlet i en tid der Frp har gått fra å være en rabagast på utsiden av folkeskikken til å bli et ansvarlig regjeringsparti, skriver VG i en kommentar etter det de omtaler som "Siv-sjokket".

Nå vil Siv Jensen ha mer tid til seg selv.

– Mine venner har bestandig vært der for meg, sa Jensen under pressekonferansen da hun slapp nyheten.

– Nå vil jeg være der for dem.

Nøkkelord

ANNONSE