Nea Radio

Siv Jensen går av:

– Vemodig

Trekker seg: Siv Jensen (FrP) trekker seg fra gjenvalg til høsten. En av landes mest markante politikere sier dermed adjø til Løvebakken. Foto: Stortinget

Siv Jensen velger å ikke stille til gjenvalg til Stortinget. – Dette er vemodig, men forståelig, sier Lill Harriet Sandaune (FrP)

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2021 kl 22:11

Torsdag ble det kjent at Siv Jensen trekker seg fra politikken. En politisk bombe, sier noen. Forståelig, sier andre. En av disse er Lill Harriet Sandaune, gruppeleder for FrP i Trøndelag, medlem av sentralstyret og 1. vara til Stortinget.

– Dette er vemodig, for Siv har vært en fantastisk god leder, sier Sandaune til Nea Radio.

– Hun har lagt ned en utrolig arbeidsinnsats for FrP og ofret veldig mye, gjennom alle de årene hun har jobbet for oss.

Sandaune sier at Jensen har ledet partiet i oppturer og nedturer, og stått i den jobben på en forbilledlig måte.

– Så hun har ikke bare vært en dyktig leder, men hun er også et varmt medmenneske med stor omsorg for de rundt seg. Og den verdien er det viktigste av alt.

Takknemlig

– Jeg veldig takknemlig for den tida jeg har fått jobbe med henne som partileder, sier Sandaune som legger til at hun har stor respekt for det valget Jensen nå har tatt.

– Jeg kjenner ikke noen som fortjener det bedre enn henne at hun nå skal få mer tid til seg selv og familien sin.

Bragd

Jensen er den partilederen som har tatt Fremskrittspartiet både inn og ut av regjering og har utvilsomt vært en av de mest markante politiske skikkelsene i Norge gjennom flere tiår.

– Hennes kanskje største prestasjon er at hun har klart å holde dette uvørne uværet av et parti samlet i en tid der Frp har gått fra å være en rabagast på utsiden av folkeskikken til å bli et ansvarlig regjeringsparti, skriver VG i en kommentar etter det de omtaler som "Siv-sjokket".

Nå vil Siv Jensen ha mer tid til seg selv.

– Mine venner har bestandig vært der for meg, sa Jensen under pressekonferansen da hun slapp nyheten.

– Nå vil jeg være der for dem.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...