ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Vellykket Belle-kveld på Granby

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Brynhild Paulsdatter Størset, bedre kjent som Belle Gunness, er en av verdens mest kjente kvinnelige seriemordere.

Belle reiste fra Selbu i 1881 og bosatte seg først i Chicago, senere i La Porte, der hun i følge historien døde i 1908 da huset hennes brant ned til grunnen. De fant i tillegg til det hodeløse kvinneliket, tre barnelik .

Historien om Belle Gunness rystet hele USA da den ble kjent i 1908. Hun skal  ha drept 2 ektemenn, flere barn og et knippe med friere. Ingen vet med sikkerhet hvor mange som måtte bøte med livet, men trolig dreier det seg om rundt 40 personer.

Det var forfatter og regissør Anne Berit Vestby som torsdag kveld viste sin film  "Bare Belle - en seriemorder fra Selbu" på Granby Gård og hun supplerte med en del nye opplysninger om Belles liv, bl.a. mener hun med sikkerhet at belle ikke døde i gårdsbrannen, men kom seg unna. Og Vestby mener også at Belle ikke var alene om om alle de kriminelle handlingene, og vil i boka hun nå holder på å skrive, avsløre hvem hun mener er hennes medsammensvorne.

Det var over 60 interesserte publikummere på Granby torsdag kveld, et oppmøte Anne Berit Vestby var meget godt fornøyd med. En av de frammøtte var stjørdalingen Iver Persson. Han kunne fortelle at hans oldemors bror var Belle Gunness sin første ektemann, Mads Sørensen. Og han var nok Belles første offer også.

Da er det bare å glede seg til boklansering og Vestby har solgt filmrettighetene til boka til Erik Poppe, det borger vel for en spennende spillefilm etterhvert.

Forsidebilde: Iver Persson og Anne Berit Vestby

 

 

 

 

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.