Nea Radio

Hessjøen rundt:

Vellykket arrangement

Vel gjennomført: Hessjøen rundt 2020 ble en suksess, koronapandemien til tross. Her går startskuddet for de 20 løperne i konkurranseklassen. Espen Røistad (midt i bildet) startet like godt som han avsluttet – helt fremst. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Det har vært mye kanskje, hvis, dersom og muligens. Men lørdag 22. august gikk endelig startskuddet for Hessjøen rundt der både mosjonister som utøvere, unge som gamle, stilte til start og rundet innsjøen langt inne i UFO-dalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2020 kl 21:37

– Nå er jeg lettet og så glad, kunne en tydelig fornøyd løypesjef Anders Hegseth proklamere like etter at han hadde sendt av gårde konkurranseløperne.

Full kontroll: Løypesjef og speaker Anders Hegseth hadde full kontroll på arrangementet. Her sammen med Anne Randi Græsli. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Han forteller at det har vært en lang og vanskelig vei til denne dagen i koronaåret 2020.

– Det er jo avslutninga på trippelen vår som skulle foregått her idag. Men vi mista jo Hessdalsrennet, som går palmesøndagen hvert år, nokså tidlig her i vinter. Da var jo trippelen allerede ødelagt. Og vi fikk ikke til å arrangere sykkelrittet vårt, Øyungen rundt, sier han.

Hegseth kan avsløre at det også veldig lenge var usikkert om de fikk gjennomført Hessjøen rundt.

– Vi såg veldig lyst på det for ei stund siden, men for ikke mer enn halvannen uke siden så begynte den å blomstre opp igjen, koronaen. Så vi var enda litt spent på hvordan dette her endte. Men nå er vi glade. Startskuddet gikk for de aktive. Og mange trimmere har allerede kommet inn igjen og mange er uti løypa, så det her er bare fint ja, konstaterer en tydelig begeistret og ikke minst lettet Anders Hegseth.

Koronapall: Pallen i Hessjøen rundt er ikke bygd for globale pandemier, noe som gjorde at Eivind Dille Andersen (t.v.) og Håvard Finnland Trøite (t.h.) måtte stå med beina godt plantet på jorda, pallplass til tross. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Røistad til topps

Det var Espen Røistad som til slutt løp først over målstreken blant de konkurrerende løperne, 46.5 sekunder foran Eivind Dille Andersen. Begge to var svært fornøyde med arrangementet.

– Jeg synes det er et veldig positivt arrangement. Jeg har ikke vært med før, ikke prøvd løypa eller noen ting. Men det var ei veldig artig løype, så det frister til gjentakelse, sier vinneren Røistad og får støtte av konkurrenten.

– Ja, absolutt. Det er jo et breddearrangement, men de opptrer profesjonelt. Helt topp stemning er det. De er flinke, skryter Dille Andersen av arrangøren.

Få kvinner

Trenger flere: Ingeborg Nordaune håper flere jenter deltar i konkurranse sammen med henne neste år. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Dersom det skulle være noe å i det hele tatt sette fingeren på denne dagen så var det kanskje mangelen på kvinner som deltok i konkurranseklassen. Av de 20 startende var kun to kvinner: Eline Mylius og Ingeborg Nordaune.

Løypesjef Anders Hegseth vet ikke hva som er forklaringen på det.

– Ifjor var det faktisk bra med kvinnfolk, for å si det sånn. Så hvorfor det ikke er flere av dem idag, det skal jeg ikke fortelle deg, rett og slett. Og hva vi skal gjøre for å få tak i de heller, det er litt vanskelig. Jeg vet ikke. Det er nå bare sånn, konstaterer Hegseth undrende.

Ingeborg Nordaune, som er en svært aktiv løper, skulle gjerne sett at det var flere jenter på startstreken.

– Ihvertfall her i Ålen er det skikkelig dårlig løpemiljø blant i alle fall jenter. Så det hadde vært artig om det er flere som hadde kommet. Jeg bor jo hjemme nå, så det hadde vært artig å hatt flere jenter å springe med da. Jeg har jo noen gutter å springe med, men vi skulle ha fått opp det her løpemiljøet litt, ja, medgir hun.

Samtidig var Nordaune svært fornøyd med arrangementet.

– Det var artig å få begynne å konkurrere igjen. Jeg har vært skadet lenge. Det er et fint løp, fint arrangement. Hard og tung løype, skryter hun.

Forhåpentligvis både Hessdalstrippel og mange jenter på startstreken i konkurranseklassen neste år. Uansett er Hessjøen rundt 2020 vel gjennomført.

Hør hele intervjuet med Anders Hegseth her:

Hør hele intervjuet med Espen Røistad og Eivind Dille Andersen her:

Hør hele intervjuet med Ingeborg Nordaune her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...