ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tydal:

Velkommen til en litt annerledes vinterferie

Ingjerd Tuset og Jens Arne Kvello ønsker velkommen til vinterferie i Tydal. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Tydal kommune håper på storinnrykk av hytteturister i vinterferien, men ønsker at alle følger gjeldende nasjonale smittevernregler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Det blir jo en litt annerledes vinterferie, vi må ta hensyn til en del forskjellige ting, sier ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello.

Han anbefaler at folk koser seg og bruker uteområdene så mye det går uten å samle for mye folk på små plasser.

- Vi må holde ut til vaksineringen er i mål om noen måneder, sier Kvello.

Samtidig ønsker han at så mange som mulig tar turen til Tydal den neste uken: - Det er utrolig fint i Tydal nå, sier han.

Smittevernet må opprettholdes

- I Tydal har vi ikke egne tiltak utover det som nasjonale myndigheter har. Vi oppfordrer til å holde avstand, vaske hender og å teste seg hvis man opplever symptomer, sier sektorsjef i Helse og omsorg, Ingjerd Tuset.

Hvis det likevel skulle dukke opp smitte i den lille bygda er det smittesporing og andre tiltak som gjelder. - Vi er sårbare for smitte og det kan ramme oss hardt om vi får et utbrudd her, fortsetter hun. Om det skulle oppstå symptomer hos noen oppfordrer hun til at man tar kontakt med legekontoret i Tydal på telefon eller legevakt på Stjørdal utenfor vanlige åpningstider for informasjon om testing.

Viktig å be om hjelp ved behov

Tuset vil presisere at det er hjelp å få, om det er snakk om covid-19 eller andre typer sykdom eller skade. - Det er kjempeviktig å ta kontakt med lege ved sykdom eller skade, det må man ikke unngå selv om man er redd for smitte. Det er mulig med videokonsultasjoner og hjelp over telefon i mange tilfeller, så får legetjenestene vurdere videre helsehjelp, sier Tuset.

ANNONSE