Nea Radio

Tydal:

Velkommen til en litt annerledes vinterferie

Ingjerd Tuset og Jens Arne Kvello ønsker velkommen til vinterferie i Tydal. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Tydal kommune håper på storinnrykk av hytteturister i vinterferien, men ønsker at alle følger gjeldende nasjonale smittevernregler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det blir jo en litt annerledes vinterferie, vi må ta hensyn til en del forskjellige ting, sier ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello.

Han anbefaler at folk koser seg og bruker uteområdene så mye det går uten å samle for mye folk på små plasser.

- Vi må holde ut til vaksineringen er i mål om noen måneder, sier Kvello.

Samtidig ønsker han at så mange som mulig tar turen til Tydal den neste uken: - Det er utrolig fint i Tydal nå, sier han.

Smittevernet må opprettholdes

- I Tydal har vi ikke egne tiltak utover det som nasjonale myndigheter har. Vi oppfordrer til å holde avstand, vaske hender og å teste seg hvis man opplever symptomer, sier sektorsjef i Helse og omsorg, Ingjerd Tuset.

Hvis det likevel skulle dukke opp smitte i den lille bygda er det smittesporing og andre tiltak som gjelder. - Vi er sårbare for smitte og det kan ramme oss hardt om vi får et utbrudd her, fortsetter hun. Om det skulle oppstå symptomer hos noen oppfordrer hun til at man tar kontakt med legekontoret i Tydal på telefon eller legevakt på Stjørdal utenfor vanlige åpningstider for informasjon om testing.

Viktig å be om hjelp ved behov

Tuset vil presisere at det er hjelp å få, om det er snakk om covid-19 eller andre typer sykdom eller skade. - Det er kjempeviktig å ta kontakt med lege ved sykdom eller skade, det må man ikke unngå selv om man er redd for smitte. Det er mulig med videokonsultasjoner og hjelp over telefon i mange tilfeller, så får legetjenestene vurdere videre helsehjelp, sier Tuset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...