Nea Radio

Nea Radio

– Veldig stramt

Rådmann Marius Jermstad om Holtålenbudsjettet 2018

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2017 kl 23:23

Rådmannen i Holtålen hadde tirsdag kveld invitert politikere, virksomhetsledere og andre interesserte til et møte i Rallaren om budsjettet for 2018.

135 millioner kroner i statlige rammer er en økning på 1,5 prosent fra 2017. Det betyr nedskjæringer på de aller fleste områder, fra Pleie og omsorg med et budsjett på over 42 millioner til Biblioteket med en ramme på drøyt millionen.

Skolesektoren må kutte 1,8 årsverk og utsette lovpålagt videreutdanning av lærere. Elevene i Holtålen må også se langt etter leirskoleopphold i 2018.

Ved Haltdalen Oppvekstsenter er det neste år 49 elever - en stor økning fra for bare noen få år siden da elevtallet var nede på tjuetallet. Likevel må det også her strammes inn.

Kan bli barnehage på Kirkhusmoen

Også barnehagesektoren må kutte, selv om barnehagene i både Haltdalen og Ålen er proppende fulle av barn. I Elvland Barnehage i Ålen er det nå så mange unger at man må se seg om etter nye lokaler til våren.

Et område som har engasjert mange er de kommunale avgiftene, og i budsjettforslaget så er det kun indeksregulering på 2,5 prosent på blant annet vann og avløp som legges på regningen - om du er koblet på det kommunale avløpssnettet da. Hvis ikke så kommer det et avgiftssjokk på slam. Dobling av dagens kostnader både i 2018 og i 2019. Dette fordi det er knyttet store utfordringer og kostnader til tømming.

Rådmann Marius Jermstad innrømmer at 2018-budsjettet føyer seg inn i rekken av de mer utfordrende:

Vi hørte i intervjuet styrer i Elvland Barnehage, Tone Trygstad Bakås, enhetsleder og rektor ved Hov skole, Ann Iren Nilsen Heksem og rådmann Marius Jermstad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...