Nea Radio

Camilla ble norgesmester:

- Veldig gøy å oppnå noe man har jobbet så lenge for

Rett til topps: Camilla Rånes Bye tok en suveren seier under lørdagens tempo, og kunne velfortjent ikle seg norgesmestertrøyen. Foto: Privat

Ungdomsmesterskapet i landeveissykling ble arrangert sist helg. Camilla Rånes Bye kunne lørdag ta steget øverst på pallen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Camilla Rånes Bye og Petter Lundberg fra Stjørdals-Blink sykkel, sto sist helg på startstreken i sesongens store mål, ungdomsmesterskapet (NM for 13-16 år) i landveissykling. For førstnevnte gikk det på skinner fra første tråkk, og kunne reise hjem til Skatval med norgesmestertrøyen i bagasjen, som en av få blinkryttere som har klart.

Tråkket til fra start

Lørdag formiddag var det klart for mesterskapets første øvelse med tempo på ti kilometer. Første 7,5 kilometerne av løypa gikk i relativt lett terreng, før rytterne avsluttet temporittet med en 2,5 kilometer lang bakke med 6% gjennomsnittlig stigning, noe som ga tydelige tegn på hvem som hadde åpnet for hardt.
Camilla tråkket til fra start, og opparbeidet seg til andre målingpunkt like før fire kilometer en luke på nesten 30 sekunder til nærmeste rytter.

Tråkket til: Camilla Rånes Bye tråkket til fra start, og tok en suveren seier på lørdagens temporitt. Foto: Privat

- Jeg følte det gikk bra, klarte å ta igjen flere ryttere underveis, og at jeg klarte å holde trykket oppe. Jobbet hele tiden med å tenke at jeg måtte kjøre på hele tiden, for det kunne stå om et sekund, sa Camilla Rånes Bye om hvordan det føltes underveis i temporittet.

Og det gikk svært så godt for Camilla. Frem til neste måling etter litt over seks kilometer hadde ledelsen økt til 46 sekunder, før hun tråkket til med det siste hun hadde å gi, og suste inn hele 51 sekunder raskere enn Stella Jahrmann Lauvstad (SK Rye) på andreplass, og Celine Madeleine Braaten (SK Rye) på en tredjeplass cirka to minutter bak Camilla. Med det kunne Camilla ta steget øverst på pallen, og ikle seg norgesmestertrøyen som beviset på lørdagens seier.

En godt fornøyd Camilla Rånes Bye etter å ha kunne ikledd seg norgesmestertrøyen som beviset på at hun var sterkest i lørdagens ritt. Foto: Privat

- Det var fantastisk, jeg har jobbet lenge mot det, og det var også et mål for meg. Veldig gøy å klare å oppnå noe man har jobbet så lenge for, sa den nybakte norgesmesteren til Nea Radio.

Fellesstarten ble annullert

Søndag var det klart for fellesstartdistansen på 60 km, og nye norgesmestertrøyer skulle deles ut. Camilla hadde på forhånd sagt til Nea Radio at hun hadde som mål å være med å kjempe om seieren også i søndagens ritt.
Jenter 15-16 år startet der sammen med menn 15 år, og kun fem minutter etter menn 16 år hadde blitt startet i samme 10 km løype. Dette bød raskt på utfordringer både for rytterne og arrangørene, og en rekke ryttere ble raskt tatt ut av rittet, blant annet fordi at det ble for stor spredning på rytterne i løypa, og veier som egentlig skulle vært stengt ikke var det allikevel.

- De tok ut jenterytterne slik at det ikke ble igjen noen ryttere. Jeg ble igjen og fikk kjørt alle rundene, og var faktisk den eneste som kom i mål og fikk kjørt alle rundene. Men resten ble tatt ut, og da fant dem ut at de var nødt til å avlyse det, sa Camilla Rånes Bye.

Konkurrere med eldre ryttere

Årets sesong har naturligvis vært sterkt preget av koronaviruset, og en rekke ritt har blitt avlyst. Selv om sesongens hovedmål nå er historie, venter nye store ritt for Camilla om ikke lenge. Landeveissyklistene har muligheten til å rykke opp en aldersklasse dersom det er ønskelig, men ettersom de da må være i den klassen da resten av sesongen når de har rykket opp, velger flere å gjøre det mot slutten av sesongen. Allerede i starten av september skal Camilla konkurrere mot opptil to år eldre ryttere under Norgescup-rittet i Sandnes.

- Jeg skal være med på et Norgescup-ritt i Sandnes i starten av september i Sandnes. Gleder meg veldig til å være med der, det blir hardt, men tror det blir artig også å sykle med de som er to år eldre enn meg, så det kan være artig det også, sa Camilla Rånes Bye avslutningsvis til Nea Radio.

Hør hele intervjuet med den nybakte norgesmesteren her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...