Annonse
Nea Radio

Jul i Røros:

Veldig annerledes, men det blir jul i rørosgatene

JUL I RØROS: Representanter fra Visit Røros, politiet, kommunehelsetjenesten og beboere i sentrum av Røros, informerte om hvordan førjulstiden i Rørosgatene blir. Foto: Per Magne Moan

– Vi skal være best på smittevern.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Tirsdag var det pressekonferanse der det ble informert om gjennomføringen av årets julemarked på Røros - Jul i Røros.

Det er tidligere gjort kjent at årets marked blir veldig annerledes enn tidligere, blant annet vil arrangementet denne gangen strekke seg over hele desember i stedet for en konsentrert langhelg.

Lillian Sandnes fra Visit Røros sier at årets marked vil starte 28. november, med tenning av julegrana.

Boder

Tidligere har Visit Røros gått ut med at dette blir et julemarked uten boder. Men Sandnes sier nå at Visit Røros i samarbeid kommuneoverlegen har funnet ut at coronaforskriften åpner for at man ha noen ekstra utsalgssteder.

– Vi har valgt sju slike punkter spredt ut over hele sentrum. Oaser med bålpanner og halmballer som gjør det hele veldig koselig, sier hun og lover aktiviteter over et stort område fra Domus, via begge hovedgatene, Flanderborg, Sleggvegen og Museet.

Bilfritt sentrum

– Vi gjør det familievennlig ved å stenge for trafikk rundt Nilsenhjørnet fra 2. til 20 desember. I tillegg er Kjerkgata gågate i hele desember.

Sandnes sier arrangementet har som mål å være best på smittevern og ber butikkeiere, huseiere og andre som har egne planer for markedet om å varsle fra om dette, slik at det kan tas med i skissen som til syvende og sist skal godkjennes av kommuneoverlegen.

Hør intervju med Lillian Sandnes og politiførstebetjent Stein Bjørnli her:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad sier helseetaten har lært mye om coronasituasjonen de siste månedene og at hun og kollegene står bedre rustet nå enn i mars.

Hun mener julemarkedet i den form det nå ser ut til å få, er et mye bedre alternativ enn å avlyse hele greiene.

– Det er viktig at vi holder samfunnet i gang og det er viktig for samfunnet som skal bestå etter pandemien, sier hun og innrømmer at hun ikke gruer seg til Jul i Røros: