Vel blåst for 20.gang

Sopransolist: Eir Inderhaug står vanligvis på en av de store operascenene i Europa, men syns det er artig og befriende å spille seg ut på nyttårskonserten i Hommelvik. – Her er det rom for å improvisere og ta det litt på strak arm. Jeg er glad for å kunne gi et flott show til Hommelvikingene, sier hun. Foto: Sissel Moen

For 20. gang arrangerte Hommelvik musikkorps den årlige nyttårskonserten lørdag, og denne gangen var Eir Inderhaug, Harald Bjørkøy og Torstein Fosmo som solister med for å løfte arrangementet til de store høyder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Både solister og musikere ga alt, og det lydhøre publikumet fikk oppleve den ene operaperlen etter den andre i en stilig og morsom konsert.

Saken fortsetter under lydklippet

Rune Solli var som vanlig konferansier Foto: Sissel Moen

– Inderhaug, Bjørkøy og Fosmo er det reneste ”dreamteam” på Nyttårskonsert, sier en svært fornøyd konfransier Rune Solli da han tok en velfortjent pust i bakken mellom to fulle, utsolgte hus i Bruket sist lørdag.

Tradisjonen med nyttårskonsert startet så smått med lokale aktører i Folkets Hus på Hommelvik i 1999, med utelukkende lokale utøvere. Siden har konseptet utviklet seg til å ha med profesjonelle solister hvert år.

Rune Sollis fortjeneste

I år er det den femte gangen Eir Inderhaug og Harald Bjørkøy deltar, og de syns det er flott å lage show for Hommelvikingene, som et morsomt avbrekk fra de store profesjonelle scenene i Europa.

– Jeg syns det er veldig artig å være her, og det er i stor grad Rune Solli sin fortjeneste, i tillegg til at jeg syns det er flott å synge sammen med et så flott og godt samkjørt korps. På de store scenene er det så absolutt ikke rom for ablegøyer og improvisasjon. Her i Hommelvik er mye innøvd på forhånd, men endel må vi ta på strak arm. Men som profesjonelle aktører er det forhåpentligvis ikke noe publikum merker, sier Eir Inderhaug som syns det er spennende og litt ”skummelt” å være med på et show hvor nesten alt kan skje.

Lattervekker

Sammen med solister og korpset eminent ledet av Arild Hognes, deltok sangere fra Capella og Hommelvik mannskor på flere av sangene, blant annet ”Slavekoret” fra Nebukanesar og ”Do you hear the people sing” fra Les Miserables.

Å ha Rune Sollie som konfransier er en opplevelse i seg selv. Han gestaltet flere ulike roller, både som vaskehjelp og svensktopp-entusiast. I tillegg til å skape latter i salen i flere fantastiske kostymer, lekte han med sitt publikum både under og mellom operanumrene, og gjorde lørdagens forestilling til en flott og vel blåst nyttårskonsert nummer 20.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Skogbrann i Mostadmark

Skogbrann i Mostadmark

Brannen er under kontroll.

Styrt avvikling for SENFO

Styrt avvikling for SENFO

Et svært beskjedent antall av medlemmene møtte opp da Selbu Næringsforum vurderte framtida si.

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Kommersiell barnevernsdrift er svært lønnsomt, viser de private selskapenes overskudd. Men hva skjer med barna når barnevernet styres etter priskonkurranse, forretningshemmeligheter og maks profitt?

AUF-Emilie på AP-landsmøte

AUF-Emilie på AP-landsmøte

Denne helga er Trøndelag AUFs nestleder Emilie Græsli fra Tydal på sitt første Arbeiderparti-landsmøte. Hun har allerede sikret seg taletid!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

- EUs meldepliktdirektiv betyr at kommuner, fylker og nasjonale myndigheter skal sende reguleringer av tjenestevirksomhet til forhåndsgodkjenning hos ESA, EUs forlengede arm. Det er sensur av lokaldemokratiet, skriver Morten Harper, førstekandidat for Stjørdal SV i dette leserbrevet.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

Siste nytt med #KulturVis flere

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Direktesendt med Langli's

Direktesendt med Langli's

Neste onsdag kan du møte Langli's på Café Langseth i Selbu. Da blir det direktesendt plateslipp med Langli's og Sigmund Sæther.

Ker ska vi rese hen no?

Ker ska vi rese hen no?

Ålen Musikkorps klar med vårkonsert i Påskelabyrintens ånd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...