Nea Radio

Vegar ringte Ole, som sa ja til samarbeid

Visesangeren Vegar Dahl fra Røros har spilt inn låt sammen med Ole Paus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Han er godt kjent i rørostraktene for sine melankolske viser og fremførelser. Han spiller og synger i flere grupper og band og siste tilskudd på artistkarrieren til Vegar Dahl, er en duett sammen med Ole Paus.

"Sangen om de glemte" er skrevet av Ole Paus og er et av diktene i samlingen "Blomstene ved Amras" som ble gitt ut i 2004.

– Jeg er stadig på jakt etter gode sangtekster som jeg kan sette melodi til, sier Vegar Dahl og innrømmer at det var i denne diktsamlingen han fant diktet som han likte veldig godt og som nå er blitt spilt inn.

Melodien kom fort

Han sier han brukte en knapp time på å lage melodi til diktet.

– Dette var en av de gangene det bare funket. Jeg spilte inn en demo av låten, sendte denne til Ole Paus på SMS, og spurte om jeg fikk lov til å bruke teksten, sier Dahl, og utdyper at Paus syntes det bare var hyggelig.

Da tillatelsen til å bruke teksten var i boks, spilte Vegar og Helge Flatgård, som er produsent og organist, inn låten skikkelig i studio.

Også dette opptaket ble sendt til Ole Paus.

– Jeg skrev at hvis du fremdeles liker låten så har jeg tenkt å ta mot til meg å spørre om du vil være med å synge.

Fem minutter senere kom det svar tilbake om at sangen var veldig vakker og han veldig gjerne ville være med å synge.

– Men tenk deg godt om så jeg ikke klusser det til, het det i meldingen fra Paus.

Booket studio i Oslo

I forbindelse med konserten Bergfolkets Julefred, i Oslo i fjor, ble låten spilt inn på nytt i et studio som heter Musikkloftet i Sandvika i Oslo.

Ingen releasekonsert

I helga ble låten sluppet på stream og nedlast og selv om Vegar Dahl aller helst har sett for seg storstilt releasekonsert på Røros, så blir det ikke slik denne gangen.

– Skulle gjerne hatt det, men nå setter disse Coronareglene begrensninger på det meste av musikkliv da for tiden, sier han og legger til at Ole Paus er en travel mann som nettopp har spilt inn plate med Motorpsycho og turnerer med eget materiale. I tillegg skriver han også på en selvbiografi for tiden.

Hør intervju med Vegar Dahl og ikke minst hør den nye låten her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...