ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vegar ringte Ole, som sa ja til samarbeid

Visesangeren Vegar Dahl fra Røros har spilt inn låt sammen med Ole Paus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Han er godt kjent i rørostraktene for sine melankolske viser og fremførelser. Han spiller og synger i flere grupper og band og siste tilskudd på artistkarrieren til Vegar Dahl, er en duett sammen med Ole Paus.

"Sangen om de glemte" er skrevet av Ole Paus og er et av diktene i samlingen "Blomstene ved Amras" som ble gitt ut i 2004.

– Jeg er stadig på jakt etter gode sangtekster som jeg kan sette melodi til, sier Vegar Dahl og innrømmer at det var i denne diktsamlingen han fant diktet som han likte veldig godt og som nå er blitt spilt inn.

Melodien kom fort

Han sier han brukte en knapp time på å lage melodi til diktet.

– Dette var en av de gangene det bare funket. Jeg spilte inn en demo av låten, sendte denne til Ole Paus på SMS, og spurte om jeg fikk lov til å bruke teksten, sier Dahl, og utdyper at Paus syntes det bare var hyggelig.

Da tillatelsen til å bruke teksten var i boks, spilte Vegar og Helge Flatgård, som er produsent og organist, inn låten skikkelig i studio.

Også dette opptaket ble sendt til Ole Paus.

– Jeg skrev at hvis du fremdeles liker låten så har jeg tenkt å ta mot til meg å spørre om du vil være med å synge.

Fem minutter senere kom det svar tilbake om at sangen var veldig vakker og han veldig gjerne ville være med å synge.

– Men tenk deg godt om så jeg ikke klusser det til, het det i meldingen fra Paus.

Booket studio i Oslo

I forbindelse med konserten Bergfolkets Julefred, i Oslo i fjor, ble låten spilt inn på nytt i et studio som heter Musikkloftet i Sandvika i Oslo.

Ingen releasekonsert

I helga ble låten sluppet på stream og nedlast og selv om Vegar Dahl aller helst har sett for seg storstilt releasekonsert på Røros, så blir det ikke slik denne gangen.

– Skulle gjerne hatt det, men nå setter disse Coronareglene begrensninger på det meste av musikkliv da for tiden, sier han og legger til at Ole Paus er en travel mann som nettopp har spilt inn plate med Motorpsycho og turnerer med eget materiale. I tillegg skriver han også på en selvbiografi for tiden.

Hør intervju med Vegar Dahl og ikke minst hør den nye låten her:

ANNONSE