Nea Radio

Kommunestyret i Holtålen:

Vedtok demensplan

Kommunestyret i Holtålen. Foto: Per Magne Moan

Skal bidra til god kvalitet på de kommunale tjenestene rettet mot personer med demenssykdom og deres pårørende.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2020 kl 20:29

Kommunestyret i Holtålen vedtok torsdag kveld, enstemmig, ny demensplan for 2020-2026.

Arbeiderpartiets representant Tove Hegseth kom med tilleggsforslag om at det lages en oversikt av hva planen innebærer av økte kostnader:

- Det lages en oversikt over hva denne planen innebærer av økonomiske konsekvenser i form av antall årsverk, kostnader på aktiviteter og andre kostnader knyttet til planen, både for å opprettholde tilbudene for de demente på dagens nivå, og for å kunne øke tilbudet i framtiden.

Også tilleggsforslaget ble enstemmig vedtatt.

Planen er utarbeidet med bakgrunn i Helse- og omsorgsdepartementets «Demensplan 2020 - et demensvennlig samfunn», og er en delplan under Holtålen kommunes «Omsorgsplan 2018-2026». Denne skal gi en beskrivelse av behovet for tjenester og tilbud innenfor demensomsorgen i kommunen.

Planen skal bidra til god kvalitet på de kommunale tjenestene rettet mot personer med demenssykdom og deres pårørende.

Ny plan

Demens- og hukommelsesproblematikk rammer et stort antall eldre, og Holtålen kommune har derfor valgt å ha en egen plan for demensomsorgen. Den tidligere planen fra 2010 erstattes med dette av ny demensplan 2020-2026.

I forbindelse med arbeidet med planen så er det foretatt intervju og spørreundersøkelser og svar på disse sammen med generelle tilbakemeldinger, signaliserer at det virker som at Holtålen har en godt utarbeidet demensomsorg ut fra dagens standard.

– Det er allikevel forbedrings-potensiale, og utfordringene er store innenfor fremtidens demensomsorg. Demensomsorgen i kommunen må utvikles og endres i takt med nye føringer og behov, heter det i saksfremstillingen.

I tillegg til mål og tiltak beskrevet i denne planen presiseres det at allerede eksisterende tjenester, tiltak og demensarbeid i kommunen videreføres og utvikles etter behov.

Flere fagområder

Planen inneholder flere områder, blant annet ble det i 2010 opprettet et hukommelsesteam, som i dag består av sykepleier, ergoterapeut og spesialhjelpepleiere.

Fra 2020 vil dagaktivitetstilbud til personer med demens i kommunen være lovpålagt. Som ledd i forrige demensplan, ble Huskestua dagsenter opprettet. Dagsenteret har åpent to dager i uka, med plass til seks hjemmeboende personer.

Se hele demensplanen her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...