Nea Radio

Vedtok bibliotekplassering

Flytter biblioteket: Formannskapet i Holtålen satte vedtok tirsdag den nye lokaliseringen av Holtålen folkebibliotek. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Formannskapet i Holtålen vedtok tirsdag Ålentorget som nye lokaler for kommunens folkebibliotek. Målsettingen er å ferdigstille prosjektet innen 1. mars 2021.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2020 kl 11:04

Vedtaket var enstemmig.

– Arbeiderpartiet er helt enig i at Ålen senter må være det beste alternativet for et bibliotek, kommenterte Jan Arild Sivertsgård (Ap).

Vedtaket medfører at kommunen vil jobbe ut i fra eksisterende planløsning for biblioteklokaler i Ålentorget. I vedtaket fremgår det også at investeringskostnaden blir på 2.85 millioner kroner, noe som skal finansieres gjennom omdisponeringer i investeringsbudsjettet.

– Selv om det ikke er realistisk å gjennomføre hele prosjektet på 2020, må en ta stilling til finansiering. Det er betydelige reserver i investeringsbudsjettet for 2020 knyttet til omsorgsboliger for demente, som er et prosjekt som omtrent er avsluttet også økonomisk. En vil derfor foreslå at behov for investeringsmidler i 2020 løses med omdisponering av midler derifra, og at det tekniske omkring dette behandles i kvartalsrapporten for 3. kvartal, samt i budsjettet for 2021, heter det i kommunedirektørens vurdering av saken.

Habilitetsspørsmål

Ordfører Arve Hitterdal stilte spørsmål ved sin habilitet i saken, da han er styreleder i Ålen senter AS, selskapet som eier Ålentorget. Kommunedirektør Marius Jermstad argumenterte for at ordføreren ikke er inhabil i saken, noe som fikk formannskapets fulle tilslutning.

Formannskapets vedtak i saken var helt i tråd med kommunedirektørens følgende innstilling:

1. Alternativ Ålen senter velges som fremtidig biblioteklokale for Holtålen iht. vedlagt mulighetsstudie.

2. Kostnadene, kr 2,85 mill dekkes med omdisponeringer i investeringsbudsjettet for 2020 som beskrevet i saksfremlegget og tilsvarende for budsjettet for 2021.

3. Prosjektet søkes ferdigstilt innen 01.03.2021.

Nå skal saken opp til endelig behandling i kommunestyret. Det er per nå ingenting som tyder på at kommunestyret vil gjøre betydelige endringer i sitt vedtak.

Hør ordfører Arve Hitterdals tanker om saken her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...