Nea Radio

Vedtok å bygge modulbarnehage ved Kvitsanden

Ordfører Hans Vintervold (Ap) håper modulbarnehagen vil stå klar til det nye barnehageåret begynner. Foto: Marit Langseth

Torsdag kveld vedtok kommunestyret i Røros at den midlertidige modulbarnehagen skal bygges ved Kvitsanden barnehage. Målet er at den skal stå klar til det nye barnehageåret begynner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi håper virkelig at dette nå er mulig å gjennomføre, både med tanke på foreldre, unger og ansatte, og at vi kan ønske velkommen til en ny modulbarnehage når vi går inn i et nytt barnehageår, sier ordfører Hans Vintervold (Ap).

Kommunestyret i Røros vedtok torsdag å rive internatbygget ved Kvitsanden barnehage og plassere den midlertidige barnehagen på denne tomta.

Mål om å få den ferdig til barnehageåret begynner

I tillegg ble det lagt til en presisering om at modulbarnehagen skal være ferdig innen det nye barnehageåret begynner.

– Det er en veldig stram fremdriftsplan, men nå starter vi i morgen tidlig med å legge ut jobben til tre aktuelle aktører som kan tilby oss dette. Vi har en plan som tilsier at vi skal klare det, hvis det ikke oppstår uforutsette ting underveis, sier rådmann Bernt Tennstrand.

Røros kommune vil nå anskaffe moduler som skal settes sammen til tre avdelinger. Disse skal inneholde nødvendig areal for personell, som garderober, kontorer, toalett, dusj, spiserom og møterom.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Hør intervjuet med Tennstrand og Vintervold her:

Skal utbedre trafikale forhold

Sosialistisk venstreparti fremmet et tilleggsforslag om at rådmannen skal ta ekstra hensyn og se på muligheter for å utbedre de trafikale forholdene i området i prosessen med etableringen og driften av en modulbarnehage ved Kvitsanden. Det ble enstemmig vedtatt.

– Det er jo både barneskole og videregående skole der, vi har aktivitet i Verket og vi har tungtransport både bort til Flokk og til Kjellmark, så det er klart det er litt utfordrende med tanke på trafikkbildet. Så det er noe vi må se på, sier Tennstrand.

– Det er ikke lett å finne gode løsninger over natta, men vi skal prøve å se på det og jeg håper vi kan finne noen gode løsninger, legger han til.

– Vil plasseringen av modulbarnehagen ha noen betydning for hvor den permanente barnehagen kan ligge?

– Nei, det skal ikke ha det. Vi har tatt høyde for det. Så hvis man velger det alternativet i fremtiden, så skal vi klare å bygge en ny barnehage der, sier Tennstrand.

Se hele behandlingen av saken i kommunestyret her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...