Nea Radio

Kommunestyremøte i Tydal:

Vedtok å beholde UMS

Kommunestyremøte i Tydal Foto: Ola Bjerken

Under torsdagens kommunestyremøte ble det vedtatt å beholde utvalg for miljø og samfunn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2020 kl 07:24

Det ble av holdt et effektivt kommunestyremøte i Tydal torsdag kveld. Det var rundt saken om videreføring av utvalg for miljø og samfunn (UMS) det ble viet mest tid. Forslaget som var oppe til vurdering var om videreføring av dette utvalget. En avstemning ble avholdt hvor 12 stemte for en fortsettelse mens 5 stemte mot.

Utvalg for miljø og samfunn

Utvalg for miljø og samfunn var en sammenslåing av areal, miljø og teknikk (AMT) samt utvalg for helse, oppvekst og kultur (HOK) Bakgrunnen for endringen var mer effektiv saksbehandling og økonomiske innsparinger. I tillegg kommer sentrale lovpålagte organer som kommunestyret, formannskapet og kontrollutvalget. UMS behandler enkeltsaker etter særlov eller kommunelov delegert fra kommunestyret. Saker hvor AMT og HOK hadde avgjørelsesmyndighet etter
delegasjonsreglementet ble tillagt UMS. Øvrige politiske saker blir behandlet av formannskapet.

Kommunedirektørens innstilling

Tydal kommunes politiske organisering med utvalg for miljø og samfunn (UMS) videreføres, men ansvaret for planområdet og dispensasjoner etter plan- og bygningsloven legges til formannskapet som vedtatt i kommunestyrets sak 4/20 den 30.01.20.

Argumenter for og mot

Flere benyttet seg av muligheten til å gå på talerstolen for å ytre sine meninger om denne saken. Blant annet Gunnbjørn Berggård (AP), som mente at tiden for UMS var forbi.

- Jeg mener at det er på tide å vurdere UMS sin funksjon. Jeg tror det bare vil blir mer uoversiktlig at saker skal innom et utvalg til, når det uansett kommer opp i formannskapet, sier Gunnbjørn fra talerstolen som får støtte fra Emilie Kleiven Græsli (AP).

- Da jeg ble med i utvalg for miljø og samfunn så var det svært givende i starten, men alle de viktigste sakene vi skulle ta opp ble bare delegert videre til formannskapet, forteller Emilie Kleiven Græsli.

Ordfører Jens Arne Kvello stemte for å ivareta UMS, selv om han deler begge partienes syns på saken.

- Jeg klarer å se begge partienes syns på saken, men jeg tror at det kan være lurt at enkelte saker går via UMS, slik at vi kanskje kan få nye innfallsvinkler på saker som skal tas opp i formannskapet senere, sier ordføreren.

Hør ordfører Jens Arne Kvello oppsummerer vedtaket om å videreføre UMS her:

Ros

Kommunestyremøte ble avsluttet av kommunedirektøren Heidi Horndalen som ville rose tydalingene for den gode håndteringen av koronasituasjonen.

- Vi har gjort en kjempe jobb, vi har ikke hatt et eneste smittetilfelle. Det tyder på at vi har tatt dette på alvor, det er kjempe bra, sa Horndalen til kommunestyremøtet, samtidig som hun benyttet anledningen til å rose innbyggerne via Nea Radio sin direktesending.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...