Nea Radio

Etablering:

Værnesregionen brann og redningstjeneste

Værnesregionen brann og redningstjeneste. Foto: Marit Langseth

Saken ble lagt tatt opp i formannskapet i Selbu tirsdag 27.10 og det ble fattet vedtak om kommunedirektørens innstilling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2020 kl 12:01

– Dette er en omfattende sak som vi har jobbet med i syv år, som de nå ser ut til at vi får i havn. Det er bundet til et administrativt samarbeid. For et par år siden kom det et nytt regelverk, der blant annet alle må ha tre administrative stillinger, noe som er vanskelig i seg selv for de alle fleste. Derfor er et samarbeid viktig, sier ordfører Ole Morten Balstad.

Kommunedirektørens innstilling

Selbu kommune tiltrer samarbeidet med Værnesregionen brann og redningstjeneste fra 01.01.2021

– Vi vet ikke hva de andre kommunene foretar seg, men i forslaget ligger det at dette er et samarbeid mellom, Stjørdal, Selbu, Tydal, Meråker og Frosta. Det er viktig å ta med seg at dette er et administrativt samarbeid, så tjenesten vil fremdeles ligge i Selbu. Det vil si at det fortsatt vil være lokale brannmenn og biler som i dag, understreker Balstad.

– Det vil bli et ekstra fokus på samkjøring av kurs og øvelser, samtidig skal det sees på muligheten for å utnytte mannskap i større grad på tvers av kommunene, avsluttet Balstad.

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...