ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Etablering:

Værnesregionen brann og redningstjeneste

Værnesregionen brann og redningstjeneste. Foto: Marit Langseth

Saken ble lagt tatt opp i formannskapet i Selbu tirsdag 27.10 og det ble fattet vedtak om kommunedirektørens innstilling.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2020 kl 12:01

ANNONSE
Annonse

– Dette er en omfattende sak som vi har jobbet med i syv år, som de nå ser ut til at vi får i havn. Det er bundet til et administrativt samarbeid. For et par år siden kom det et nytt regelverk, der blant annet alle må ha tre administrative stillinger, noe som er vanskelig i seg selv for de alle fleste. Derfor er et samarbeid viktig, sier ordfører Ole Morten Balstad.

Kommunedirektørens innstilling

Selbu kommune tiltrer samarbeidet med Værnesregionen brann og redningstjeneste fra 01.01.2021

– Vi vet ikke hva de andre kommunene foretar seg, men i forslaget ligger det at dette er et samarbeid mellom, Stjørdal, Selbu, Tydal, Meråker og Frosta. Det er viktig å ta med seg at dette er et administrativt samarbeid, så tjenesten vil fremdeles ligge i Selbu. Det vil si at det fortsatt vil være lokale brannmenn og biler som i dag, understreker Balstad.

– Det vil bli et ekstra fokus på samkjøring av kurs og øvelser, samtidig skal det sees på muligheten for å utnytte mannskap i større grad på tvers av kommunene, avsluttet Balstad.

Hør intervjuet med ordfører Ole Morten Balstad her:

Nøkkelord

ANNONSE