Nea Radio

Varmerekordene faller som fluer

Hett: Et av stedene som har smadret den gamle varmerkorden er Selbu. Den 11. juli 2014 ble det målt 32.1 grader. Torsdag viste temperaturen 32,8. Da er det bare å regne med at folk trekker til Selbusjøens bredd (bildet). Foto: Marthe Belsvik Stavrum/Arkiv

Et av stedene som har smadret sin gamle varmerekord er Selbu. En rekke andre steder i Trøndelag opplever det samme.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Et voldsomt høytrykk ligger over Trøndelag og trønderne trekker mot innsjø, fjord og hav for å kjøle seg ned. Torsdag ble en hel rekke varmerekorder slått i fylket i følge Adresseavisen.

Kotsøy 34,3 grader (gammel rekord 32,9 grader 22. juli 2014)

Meråker - Vardetun 34,1 (gammel rekord 32,8 22. juli 2014)

Namsskogan 33,5 (gammel rekord 32,6 17. juli 2018)

Soknedal 32,7 (gammel rekord 31,3 16. juli 2018).

Kjøligere neste uke

Den ekstreme varmen varer ikke evig. Allerede fra onsdag i neste uke er temperaturene på vei nedover, så her er det bare å nyte.

I tillegg til varmerekordene målte følgende målestasjoner årets høyeste temperatur

Frosta 32,8

Værnes 32,4

Kvithamar 31,8

Namsskogan 31,8

Namsos 31,5

Åfjord 31,1

Ørland 30,5

Rørvik 29,9

Saupstad 29,8

Rissa 29,4

Oppdal - Sæter 29,3

Ranheim 29,2

Trondheim - Voll 28,9

Drivdalen 28,8

Røros 28,7

Skjetlein 27,7

Sverresborg 27,5

Sølendet 27,3

Hitra - Sandstad 26,2

Nordøyan fyr 26,2

Sula 23,1

Halten fyr 21,6

Trollheimen- Storhornet 21,1

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...