Nea Radio

Varierende resultater for flyktninger

IMDI: - Kommunene må tilrettelegge, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Foto: Beate Willumsen

Andelen tidligere deltakere i introduksjonsprogrammet som var i arbeid eller utdanning ett år etter avsluttet program i Sør-Trøndelag fylket er 70 prosent.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Oppdal, Bjugn og Trondheim lykkes best, viser resultatene for flyktninger i introduksjonsprogrammet som var i arbeid eller utdanning ett år etter avsluttet program.

Nyankomne flyktninger som er bosatt i en kommune har rett og plikt til å delta i introduksjonsprogram. Tall fra SSBs viser status for deltakelse i 2018 som avsluttet programmet i 2017.

Mange kommuner gjør et godt arbeid for å kvalifisere flykninger for arbeid eller utdanning, men forskjellene mellom kommunene er fortsatt for store. Målet med ny integreringslov er at enda flere skal få formell kompetanse slik at veien til varig jobb blir enklere og raskere, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

På landsbasis var 63 prosent av tidligere deltakerne i arbeid eller utdanning ett år etter avsluttet program, mens regjeringens resultatkrav er 70 prosent.

- Når vi forventer at innvandrere skal være i jobb og forsørge seg selv, må kommuner tilrettelegge for at de får kompetansen det norske arbeidslivet krever. Kommuner har mye å lære av hverandre. Å vise fram gode verktøy og metoder som har overføringsverdi, er en viktig oppgave for IMDi, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

De tre kommunene med 10 eller flere avslutte deltakere og høyest måloppnåelse i Sør-Trøndelag fylket er Bjugn (77 prosent), Oppdal (58 prosent) og Trondheim (56 prosent).

Mer statistikk om integrering i kommunene og fylkene finner du her: https://www.imdi.no/tall-og-statistikk/

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...