Nea Radio

Vant toppkampen:

Vårhus med kontroversiell scoring

Seriemester?: Rosenborg Kvinner ligger an til medalje i debutsesongen i Toppserien. Kanskje blir det gull. Foto: Henrik Einangshaug

Rosenborg ligger ekstremt godt an til medalje i sin første sesong i Toppserien etter å ha slått Avaldsnes 3–1 hjemme søndag. Ålbyggen Ina Lundereng Vårhus satte kronen på verket i en fantastisk fotballkamp med sin første scoring i svart og hvitt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var gulldrømmen det handlet om å holde liv i da serietoer RBK tok imot serietreer Avaldsnes hjemme på Koteng Arena søndag.

Etter et snaut kvarter var det hjemmelaget som fikk første stikk, da Rosenborg rullet opp på venstresida. Kristine Minde la inn på første stolpe. Der kom Lisa-Marie Karlseng Utland i fullt firsprang fra motsatt kant og styrte ballen elegant inn i mål med utsida av høyrefoten. Ei vakker avslutning på et vakkert angrep.

Avaldsnes kjempet seg inn i kampen, og midtstopper Clare Polkinghorne stanget en godt slått corner fra Olaug Tvedten i mål da kampen var litt over halvtimen gammel.

Utland var like ved å sende RBK opp i ledelsen på ny få minutter før pause. Igjen var det landslagsduoen Minde/Utland som var på farten. Minde sende en fantastisk bakromspasning på Utland som løp fra bortelagets målscorer Polkinghorne, men avslutningen fra skrå vinkel gikk over mål. Dermed var lagene like langt til pause etter en fartsfylt første omgang.

Utland-dobbel

Vertene skulle ta ledelsen på nytt da timen var spilt. Og det var samme oppskrift som på det første målet: Julie Blakstad spilte fri Minde på venstrekanten. Minde slo et perfekt innlegg, denne gang på bakerste stolpe. Løpet inn fra motsatt kant var like perfekt fra Utland, og landslagsspissen stanget inn sitt og Rosenborgs andre for dagen.

Avaldsnes jobbet det de kunne for å legge trykk på RBK etter dette, men hjemmelaget spilte med stor både trygghet og selvtillit.

Regjerer i lufta: Ina Lundereng Vårhus har dominert i luftrommet for Rosenborg i 2020. Hjemme mot Avaldsnes kom endelig scoringen. Foto: Henrik Einangshaug

Ålbygg-mål

Så skulle, etter en meget solid sesong, endelig scoringen komme for midtstopper Ina Lundereng Vårhus.

86 minutter spilt: Rosenborg får frispark litt inne på bortelagets banehalvdel. Cesilie Andreassen banker ballen inn i 16-meteren med venstreslegga. Høyest av alle raget ålbyggen og sendte ballen i nettmaskene med en flott heading. En utrusende Avaldsnes-keeper Victoria Esson kolliderte med RBK-innbytter Celine Nergård. Rasende Avaldsnes-spillere ropte på frispark for angrep på keeper, men dommeren lot målet bli stående. Dermed har den solide midtstopperen fra Ålen som startet karrieren på en humpete gressbane i den lille fjellbygda nå også scoret mål for selveste Rosenborg. Og det i en av årets viktigste kamper.

Avaldsnes greide aldri å mobilisere en sluttspurt, og et RBK med autoritet og selvsikkerhet cruiset inn til seier.

Etter at Vålerenga slo LSK 4–2 hjemme på Intility Arena i Oslo senere søndag, virker det dermed som at det kun er hovedstadslaget som kan frata Rosenborg et historisk seriegull i debutsesongen i norsk kvinnefotball. To serierunder før slutt leder Vålerenga med 35 poeng, 1 poeng foran RBK. Avaldsnes på 3. plass har 31 poeng, mens LSK etter seks strake seriegull nå er distansert på en 4. plass med 28 poeng.

I den nest siste serierunden spiller Rosenborg hjemme mot Sandviken lørdag 7. november klokka 13:00. Vålerenga spiller samtidig borte mot byrival Lyn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...