Nea Radio

– Våre hjem skal ikke beskattes

Leder i Pensjonistpartiet i Holtålen, Olav Halvor Megård (til venstre) og fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag, Svein Otto Nilsen. Foto: Per Magne Moan

Leserbrev fra Pensjonistpartiet i Holtålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 22:48

Eiendomsskatt og Pensjonistpartiet i Holtålen

I en kommune som vår er din bolig et sosialt gode. Fravær av marked for boligspekulaneter sikrer at våre boliger er våre hjem og ikke objekter for rask fortjeneste ved omsetning.

Våre hjem skal ikke beskattes. Det er Stortinget som skal fastsette skatter og avgifter - ikke tilfeldige kommunepolitikere.

Eiendomsskatten er usosial og urettferdig. Den tar ikke hensyn til om du har høy eller lav inntekt. Den tar heller ikke hensyn til hvor mange du forsørger eller om det er en eller flere som har inntekt i husstanden. Den er heller ikke differensiert etter hvor du bor i kommunen.

Det gir en skjev byrdefordeling mellom innbyggerene. I kommunale boligfelt er det lagt ned betydelige verdier i grunnlagsinvesteringer i form av vei, vann og kloakk med fortsatt utvidet service i form av brøyting, strøing etc. I kontrast til dette har bosatte ute i grendene ofte lange gårdsveier som de har opparbeidet uten kommunal støtte og som de bekoster vedlikeholdet av sjøl.

Det samme med fiberbredbånd til grendefolk som er svært dyrt å opparbeide da det er få husstander til å dele kostnadene. Dette står i sterk kontrast til de som bor i regulerte strøk eller langs hovedveiene. Det er uforståelig og fullstendig samvittighetsløst fra det sittende kommunestyre at de ikke har vært eller er opptatt av dette.

Ta hele kommunen i bruk er SP sitt slagord. Det har vi ikke sett noe til utenom skyhøye kommunale avgifter. Honnørordene til AP om solidaritet og rettferdighet finnes ikke i praktisk politikk - kun i 1.mai talene. Pensjonistpartiet vil fra dag en arbeide for å redusere eiendomsskatten og fjerne den helt i løpet av kommende periode.

Kommunestyrets vedtak om å retaksere alle eiendommer i 2019 vil vi sette til side da vi mener dette er et knep for å motvirke sentrale myndigheters fastsatte maxgrense på 4 promille av eiendomsverdien.

Eiendomsskattelovens begrunnelse for retaksering er at det har skjedd en verdistigning i løpet av de 10 siste år. En slik verdistigning for vår kommune oppleves ikke reell for andre enn de som har ledet kommunen ut i uføre og trenger altfor mye penger på grunn av manglende mot til å gjøre upopulære kutt. I tillegg er det rettslige grunnlaget for taksering av landbrukseiendommer ikke avklart.

Landbrukseiendommer er underlagt landbrukstakst og kan som regel ikke omsettes over en slik takst. Uten rettslig avklaring er det umulig å komme fram til et riktig beregningsgrunnlag.

Vi møter pensjonister som er fortvilet - spesielt over eiendomsskatten. Flere forteller at de må låne penger av barn, slekt og venner for å kunne betale i rett tid. Ved å fjerne eiendomsskatten viser vi pensjonister, trygdede og aleneboere respekt og gir dem verdigheten tilbake. Alle med eiendom vil få en økt kjøpekraft i året på ca 6000 kr med dette tiltaket. Kommunenorge har misforstått og feiltolket lovgivers intensjon med Eiendomsskatteloven.

Det har nemlig aldri vært lovgivers hensikt at pensjonistene skulle berge ambisiøse og oppsvulmede kommunebudsjetter.

Vi ønsker å øke hyttebyggingen. Ved å fjerne eiendomsskatten øker vi kommunens attraktivitet for at nybyggere skal velge Holtålen kommune. Pensjonistpartiet ønsker å være en garantist mot kommunesammenslåing med kommuner som har gjort seg avhengige av eiendomsskatten.

Vi vil derfor be om velgerenes tillit ved høstens kommunevalg. En stemme til Pensjonistpartiet er en stemme til økt bo og fritidsglede, lavere kommunale skatter og avgifter, et slankere og enklere byråkrati. Pensjonistpartiet vil gi kommunen et nytt image - fra NEI - kommune til JA - kommune.

Ålen, 8. mars 2019

Olav H Megård
Leder av Pensonistpartiet i Holtålen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...