Nea Radio

Vaksinasjon i Værnesregionen:

- Vær tilgjengelig i sommer

SMITTEVERN: Her er rådene fra kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen. Foto: Privat

Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, håper så mange som mulig møter opp til vaksinering i sommer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Han håper at trøndere vil feriere i Trøndelag, så de rekker hjem på kort varsel når innkallingen til vaksinering kommer.

- Det er jo fornuftig å tenke at man skal være tilgjengelig når det kommer varsel om vaksinering en uke i forveien. Jeg håper ikke alle reiser ut av Trøndelag, det er jo så fint her om sommeren, sier han.

Topp i juli

Hver enkelt kommune har sine systemer som er satt i gang i Værnesregionen, og fremover vil det komme en jevn og stor strøm med vaksiner til kommunene. De som står for tur i vaksinekøen vil få innkalling fra sin respektive kommune, og i sommer så vil muligens mange trøndere få time til vaksinering midt i ferien.

- Vi har forholdsvis liten kapasitet til å booke om timen, så det er veldig viktig at man prioriterer å være tilgjengelig på den timen man får, derfor prøver vi også å gi varsel om time så tidlig som mulig, sier han.

I og med at også de ansatte i kommunen skal avvikle ferie, vil det være mye jobb å ordne nye timer til folk. Det finnes likevel nødløsning om noen skulle bli forhindret i å møte til vaksinasjon grunnet sykdom eller lignende.

- Vi finner en løsning for dem som ikke kan, men vi ønsker å signalisere at det er viktig å få tatt den timen man får. Det krever mye ekstra å begynne å booke om, sier Vonen.

Det kan være snakk om flere ukers ventetid om den opprinnelige timen må endres.

Har kommet langt ut i august

Ventetiden mellom vaksinedoser er nå endret fra 12 uker til 8 uker, noe som påvirker vaksinasjonstempoet. I tillegg til større leveranser går vaksinasjonen av befolkningen fortere. Kommuneoverlegen håper at når august er ferdig vil de aller fleste voksne være ferdig vaksinert.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...