Nea Radio

Vanvittig bra lyttertall for lokalradio

Foto: Marit Langseth

Lokalradioene fortsetter å kapre lyttere, og nok en gang setter Nea Radio ny «verdensrekord» i lytting på lokalradio. Det viser tall for første kvartal fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vi har snart ikke flere superlativer når vi skal snakke om lyttertallene til Nea Radio, som nok en gang er Norges mest populære lokalradio.

Vanvittig bra er trolig veldig passende for en radio som klarte utrolige 57 % daglig oppslutning i første kvartal 2018. Såvidt vi vet i lokalradio.no har man aldri sett lignende tall i Norge.

Men, Hedmarksradioene har også all grunn til å glede seg, med fem radioer inne blant de 15 mest populære i Norge. Solørradioen leder an med 43 % daglig oppslutning, og er nummer to på lista. Også det må beskrives som vanvittig bra.

Radio 102 går også fram, men blir likevel såvidt slått av Elverumsradioen som kaprer tredjeplassen etter solid framgang. Haugesund kan dog neppe være misfornøyd med 30 % daglig oppslutning.

Det er umulig å finne lokalradioer som gjør det dårlig, men det er kanskje en liten skuffelse for Hedmarksradioene at Trysilradioen faller litt? Men det oppveies sikkert med at Hamarradioen øker mest av alle.

Det er også en liten tilbakegang for Radio 3 Bodø. Det var radioen som først merket FM-slukkingen og kan være et tegn på at den effekten ikke lenger er så stor som den var.

Radiostasjon Q1 – 2018 (% dag) Q4 – 2017 (% dag)

1 Nea Radio 57 54
2 Solørradioen 43 41
3 Elverumsradioen 31 25
4 Radio 102 30 29
5 Radio Ålesund 23 21
6 Trysilradioen 21 25
7 1FM Molde 20 18
8 Radio Grenland 19 15
9 Hamarradioen 18 11
9 Radio Bardufoss 18 14
11 Radio 3 Bodø 16 18
12 Radio Tønsberg 15 15
12 Radio Trøndelag 15 15
14 Radio Alta 14 NY
15 Østerdalsradioen 13 11
15 Radio Tromsø 13 11
15 Radio Nordsjø 13 13
Ut av lista fra forrige kvartal: Radio Loland

(NY) betyr ny siden forrige kvartal, ikke nødvendigvis ny radio

Basert på lokalradioundersøkelsen utført av TNS Gallup, uke 14, 2017 til uke 13, 2018. Tallene viser daglig oppslutning i egetdefinert område.

(lokalradio.no)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...